AKTUELNO

Večeri u Paraliji priređenoj za delegaciju iz Jagodine prisustvovali predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i gradonačelnik grčkog grada Katerini Savas Hionidis.

U Paraliji je za delegaciju iz Jagodine, koja broji 450 članova, a u kojoj su prosvetni radnici, penzioneri, studenti, zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Standard" iz Jagodine i odbornici, organizovana vecera, čiji trošak su snosili donatori. Veceri su prisustvovali i predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i gradonačelnik grada Katerini Savas Hionidis. Hionidis je rekao da se on u Srbiji oseća kao u svojoj zemlji, te da je siguran i da se građani Srbije u Grčkoj osećaju kao u svojoj zemlji.

- Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi koji je počasni građani našeg grada Katerini i koji je dobio od od nas Zlatni ključ koji otvara sva vrata u našem gradu. Grčka vas voli, Katerini vas voli. Imate sreću što imate Dragana Markovića koji se bori za svoju Srbiju. Srbija i Grčka idu napred - rekao je Hionidis obraćajući se delegacij iz Jagodine.

Gradonačelnik Katerini je Markoviću poklonio ručni sat.

- Ovo je skroman i simboličan poklon, mada Markoviću sat ne treba jer sve vreme rad za sve ljude u Srbiji - poručio je Hionidis, za što je nagrađen velikim aplauzom prisutnih.

Foto: Pink.rs

- Mi smo večeras naručili tri pesme. Prva je "Ko da mi otme iz moje duše Kosovo" i videli ste kolika je podrške Grčke našoj zemlji. Druga je "Ne može nam niko ništa". To je poruka za nekoliko evropskih zemalja koje sve vreme hoće da ugroze i Srbiju i Grčku. Evo, mi se pesmom branimo. Ne želimo da ratujemo. Pesmom se branimo protiv takvih država. Treća pesma koju smo naručili bila je "Ko to kaže ko to laže Srbija je mala". Srbija je možda mala u geografskom smislu i po broju stanovnika, ali Srbija ima veliku dušu i ima jednog velikog prijatelja koji se zove Grčka - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Sve prisutne zabavljali su Đani i Jovana Tipšin.

Foto: Pink.rs

- Palma je jedini koji organizuje ovakve delegacije i ovakva druženja. On zove i radničku klasu. Svaka mu čast. Iz tog razloga za moju familiju Palmu pevam za džabe. Rekao sam mu, da me nije sad zvao u Grčku, ja ove godine ne bi video more - izjavio je Đani.

#Dragan Marković Palma

#Paralija

'