AKTUELNO

U Srbiji je na snazi narandžasti meteoalarm, a RHMZ navodi da su širom zemlje mogući jaki pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetar.

U toku dana na području Srbije očekuje se lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa jakim pljuskovima (više od 20 mm za kratak vremenski period), grmljavinom, gradom i olujnim vetrom, naročito tokom popodneva i večeri u centralnim i istočnim krajevima.

I u pojedinim delovima Beograda su posle podne i uveče mogući jaki pljuskovi (više od 20 mm za kratak vremenski period) sa grmljavinom, gradom i jakim vetrom.

Narandžasti meteoalarm, kako je objašnjeno na sajtu RHMZ, znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak i sredu biće promenljivo oblačno mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Temperatura će biti oko prosečnih vrednosti.

Od četvrtka se očekuje pretežno sunčano i malo toplije, uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

#Nevreme

#Oluja

#RHMZ

#Srbija

#meteorolog

'