AKTUELNO

Na danas završenom Međunarodnom turniru metropola u Moskvi grad Beograd predstavljali su učenici Matematičke gimnazije koji su osvojili osam medalja.

Ekipa grada Beograda osvojila je drugu ekipnu nagradu na glavnom takmičenju u konkurenciji 33 ekipe iz 27 zemalja sa četiri kontinenta. Ispred ekipe Beograda su bile samo ekipe iz Rusije i Kine.

Na blic-takmičenju održanom prvog dana turnira, ekipa je proglašena za jednog od pet pobednika, saopštila je Matematička gimnazija. Osim ekipnih nagrada, deljene su i pojedinačne nagrade po predmetima.

Zlatne medalje iz matematike osvojili su Jelena Ivančić i Jovan Toromanović. Srebrne medalje iz fizike osvojili su Aleksandar Stanojčić i Dobrica Jovanović. Iz informatike sredrnu medalju osvojio je Mladen Puzić, a bronzanu Marko Šišović.

Srebrne medalje iz hemije osvojili su Mihailo Milošević i Filip Koldžić. Ekipu grada Beograda činilo je ovih osam učenika Matematičke gimnazije. Vođe ekipe su bili Ivana Vuković, Ivan Stanić i Sonja Čukić. Turnir se održavao od 2. do 8. septembra.

#Nagrada

#matematika

'