AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je u prisustvu predstavnika svih preduzeća koje se bave uslugama parkiranja istakao da su iskustva JKP „Parking servis” pravo blago za preduzeća iz drugih gradova, jer, kako je rekao, Beograd ima najrazvijenije preduzeće i najveći broj parking-mesta.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je na sastanku Udruženja parkirališta Srbije tri novine u radu JKP „Parking servis” i rekao da je cilj svih inovacija bolja usluga i veći komfor građana koji koriste beogradske garaže i parkirališta.

Vesić je u prisustvu predstavnika svih preduzeća koje se bave uslugama parkiranja istakao da su iskustva JKP „Parking servis” pravo blago za preduzeća iz drugih gradova, jer, kako je rekao, Beograd ima najrazvijenije preduzeće i najveći broj parking-mesta.

– Želimo da pomognemo preduzećima iz drugih gradova da se modernizuju i obezbede bolje uslove za parkiranje. Njihov zadatak je da obezbede što veće prihode za lokalnu samoupravu kojoj pripadaju – rekao je Vesić.

On je dodao da je ovo dobra prilika da se predstave i tri novine koje će biti implementirane u poslovanje JKP „Parking servis“ u narednom periodu.

Prva je aplikacija koja će biti puštena u rad 15. oktobra. Aplikacija je namenjena svim „smart” telefonima i korisnicima će omogućiti plaćanje parkinga, ali i proveru broja slobodnih mesta u garažama širom Beograda. Biće omogućeno i plaćanje po minutu, što do sada nije bio slučaj. Proces će biti veoma jednostavan, a postojaće i mogućnost za kupovinu dnevne karte. Na taj način ćemo građanima obezbediti veći komfor prilikom plaćanja parkirališta – ocenio je Vesić.

Foto: Parking servis

Druga novina je parking-pas kartica, naveo je zamenik gradonačelnika, koja će biti puštena u rad 5. decembra.

– Pogodnost ove kartice je činjenica da će obezbediti korisniku neograničen broj ulazaka i izlazaka iz garaže u okviru zakupljenog vremenskog perioda. Biće omogućeno da se parking-pas kartica kupi na 24 sata, tri ili sedam dana, a da se sa istom karticom ulazi i izlazi neograničen broj puta u sve garaže i sva beogradska parkirališta – dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, treća novina je PriPejd kartica koja će biti puštena u rad 15. januara.

– To znači da će neko moći da dopuni PriPejd karticu određenim iznosom i da je koristi sve dok na kartici postoji dovoljan iznos. Želimo da omogućimo građanima da lakše koriste usluge JKP „Parking servisa” i da povećamo njihov komfor prilikom korišćenja gradskih garaža, ali i da idemo u korak sa svetom, gde se sve ovo odavno koristi – zaključio je Vesić.

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković.

Pročitajte još: Vesić: Za mesec i po dana završetak prve faze radova na pasareli

#Goran Vesić

#Parking servis

'