AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru delegaciju Državne kompanije za nadžor imovine i upravni odbor kineske provincije Đengsi, s kojima je razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblastima industrije, inovativnih tehnologija, obrazovanja.

Razgovarali su i o potencijalnoj razmeni mladih naučnika.

Sastanku je prisustvovao i član Gradskog veća Dragomir Petronijević. Radojičić je izrazio zadovoljstvo što tako ugledno preduzeće sa iskustvom poslovanja od šest decenija želi da unapređuje i širi poslovanje u našoj zemlji, saopštio je Beoinfo.

- Saradnja sa Kinom u našoj zemlji je sve naprednija i njihove kompanije su dobrodošle u Srbiju i Beograd. Jedan od prioriteta Grada Beograda je razvoj industrijske zone u prigradskim delovim prestonice, a želja nam je da se naša dva naroda što više povezuju u oblastima nauke, inovativnih tehnologija, obrazovanja i industrije - rekao je Radojičić.

Dobro je čuti primere dobre prakse poslovanja jer je i nama cilj da napredujemo u mnogim oblastima i postanemo bolje i uspešnije društvo, naglasio je Radojičić.

Ovo preduzeće posluje u deset kineskih provincija i osim proizvodnje eksplozivnih materijala, u svom programu poslovanja je objedinilo veliki broj srodnih poslova.

#Zoran Radojičić

'