AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas uređenu zelenu površinu u Ulici Džona Kenedija na Novom Beogradu na kojoj je izgrađeno dečje igralište, obnovljen parkovski mobilijar, pristupne staze i travnjaci.

To je 21. dečije igralište koje je od početka ove godine otvoreno na teritoriji Beograda i koštalo je oko šest miliona dinara, rekao je Vesić i dodao da su u toku radovi na još deset igrališta.

Naveo je da je svako od igrališta, pa tako i ovo koje je danas otvoreno, urađeno u skladu sa svim evropskim standardima.

- Mi smo tokom protekle četiri godine, ne računajući ovih 21 igrališta, uredili oko 230 površina - sportskih igrališta, dečijih parkova... na teritoriji Beograda ima oko 1.800 ovakvih površina što jasno govori da smo uspeli da, za ove četiri godine, obnovimo šestinu. Većina njih zahteva obnovu i to ćemo nastaviti da radimo, ali s obzirom na materijalna sredstva ne možemo da uradimo sve ođednom - rekao je Vesić.

Naveo je da Beograd ne čine samo veliki projekti, već i mali koji poboljšavaju kvalitet života ljudi, kao što je igralište koje je danas otvoreno.

Foto: Beograd.rs

- Ljudima koji žive u okolini ovo igralište puno znači, jer tu mogu da izvedu decu, da se odmore - imaju uređen prostor i to je ono što ćemo nastaviti da radimo kako bi poboljšali kvalitet života sugrađana - dodao je Vesić.

On je apelovao na stanovnike prestonice da čuvaju igrališta jer je bilo slučajeva da su, posle samo nekoliko meseci, uništena.

- To je stvarno nešto što ne mogu da razumem. Mi na igrališta postavimo novu rasvetu, negde čak stavljamo i kamere. Zaista ne mogu da shvatim da imamo potrebe da stavljamo kamere da bi se štitilo dečije igralište, ali nažalost i takvih slučajeva je bilo - dodao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On je zahvalio radnicima i rukovodstvu JKP "Zelenilo – Beograd" na dosadašnjim naporima da Beograd ucine lepšim mestom za život, kao i članu Gradskog veća Stevi Marušiću koji je bio glavni inicijator mnogih projekata na Novom Beogradu.

- Zahvaljujući njemu Novi Beograd je dobio mnogo. Park na Ušću sada rekonstruišemo, urađeno je dvadesetak igrališta sličnih ovom, sprema se rekonstrukcija keja prema Adi Ciganliji koji će biti uređen kao Sava promenada, biće postavljen pešački most između Novog Beograda i Ade Ciganlije - rekao je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

'