AKTUELNO

Deca iz Centra za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Zvečanskoj i Prihvatilišta za decu danas su dobila odeću, školski pribor, knjige i igračke koje su, u okviru Dečje nedelje koja se obeležava prve nedelje oktobra, sakupili učenici i zaposleni Osnovne škole ''Rade Drainac'' iz Borče.

Tim povodom zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je Centar za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Zvečanskoj i istakao da i druge škole treba da slede primer škole "Rade Drainac" jer se, dodao je, na ovaj način deca uče da budu solidarni, da budu deo tima i da razmišljaju da treba pomoći drugima.

Podsetio je da su učenici te škole i prethodnih godina, u okviru Dečije nedelje, prikupljali igračke i odeću za decu kojoj je to potrebno. Kada su migranti počeli da dolaze u Srbiju, dodao je, takođe su organizovali prikupljanje odeće i igračaka za decu migrante.

Vesić je zahvalio đacima, direktorki i svim zaposlenima u školi "Rade Drainac" jer su, dodao je, na ovaj način pokazali da imaju veliko srce. Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić je rekao da mališanima koji borave u toj ustanovi pomoć puno znači, ali i dodao da nije suština samo u pomoći, već u brizi koja se pruža, u komunikaciji, u tome da nisu sami i da o njima ne brinu samo zaposleni u ovoj ustanovi.

- Ova akcija već treću godinu traje i mi se nadamo da će se nastaviti i da će joj se priključiti i druge škole - dodao je Milačić.

#Goran Vesić

#Poklon

#deca

'