AKTUELNO

Gradonačelnik kaže da je jedan od načina da se poboljša javni prevoz u gradu upravo je više autobusa na ulicama.

Grad Beorgad planira u narednom periodu nabavku ukupno 220 novih autobusa, od kojih će 80 biti električni, najavio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić.

Električni autobusi će značajno smanjiti emisiju ugljen-dioksida, koji je razlog globalnog zagrevanja i klimatskih promena, koje nas podsećaju da ne smemo da se igramo sa prirodom, dodao je gradonačelnik. "Priprema se javna nabavka i realno je da u drugoj polovini sledeće godine imamo te električne autobuse na ulicama", rekao je Radojičić za Radio Beograd.

Prema njegovim rečima, jedan od načina da se poboljša javni prevoz u gradu upravo je više autobusa na ulicama. U tom smislu, naveo je da je u planu da se sledeće godine nabavi ukupno 220 novih autobusa, od kojih 80 električnih.

- Vodićemo racucna da pravimo raspodelu na pravi način. Električni autobusi bi morali da budu usmereni ka centru grada, gde je i najveća zagađenost, ali treba voditi rčuna i o svim prigradskim opštinama, da tamo gde je potrebno, pojačamo linije i saobraćaj - rekao je Radojičić.

#Zoran Radojičić

'