AKTUELNO

Predstvnici UNS-a upoznali su sa tom inicijativom zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je podržao njihov predlog.

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je  da je pokrenuta inicijativa da po jedna ulica u Beogradu dobije ime po poznatim novinarima Aleksandru Tijaniću i Bogdanu Tirnaniću.

Kako se navodi u saopštenju, generalni sekretar UNS Nino Brajović i novinarka RTS i predstavnica grupe poštovalaca Aleksandra Tijanića Verica Bradić upoznali su danas sa tom inicijativom zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je podržao njihov predlog.

Predlog je predat Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda, a Vesić je izrazio želju da se inicijativa nađe na dnevnom redu narednog zasedanja Skupštine Grada u novembru.

Vesić i predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović saglasni su i sa idejom da Aleksandar Tijanić i Bogdan Tirnanić dobiju ulicu tamo gde su živeli, na Novom Beogradu, odnosno na Dorćolu ili Neimaru.

#Ulica

'