AKTUELNO

"Večernje novosti" obeležile su večeras 65. godina postojanja svečanom proslavom u Kombank dvorani, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Među zvanicama bili su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri Siniša Mali, Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević, mnogobrojne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života, predstavnici pravosuđa, diplomatskog kora.

Glavni i odgovorni uređik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić rekao je da je počastvovan što je na toj funkciji i da svaki novinar treba da bude ponosan što pripada toj redakciji.

- Kada je list osnovan 1953. godine, bio je veliki izliv jugoslovenskog patriotizma na ulice Beograda. Znamo kako se to godinama kasnije po nas završilo i kojim smo stranputicama koračali. Ali, išli stranputicama ili tražili pravi put kao danas, ''Novosti'' su bile svedok i svedočanstvo vremena - rekao je Vučelić.

On je kazao da su Novosti bile začetnik istraživačkog novinarstva pre nego što se ono izmetnulo u nešto drugo. - Danas su ''Novosti'' respektabilan i ugledan list, narodne novine kojima se veruje - poručio je Vučelić.

Obeležavanje jubileja počelo je emitovanjem video projekcije koja prati "Novosti" i rad lista od osnivanja 1953. godine do današnjih dana, a nastavljeno je muzičkim programom u kombinaciji moderne muzike uz poznati zvuk srpske trube.

Pored svakodnevnog izveštavanja kroz dnevni list, "Novosti" su svoj dugogodišnji rad obogatile izdavaštvom knjiga i publikacija, ali i pokroviteljstvom nad koncertima i drugim kulturnim manifestacijama.

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik

#Novosti

'