AKTUELNO

- Treba da budemo zahvalni svima koji su nam doneli slobodu, i to treba na pravi način da se obeleži, rekao je za Žikinu šarenicu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Naši "Dani slobode" su počeli juče i trajaće do 1.novembra. Svakog dana će biti održana po jedna manifestacija koja će biti posvećena po jednoj zemlji saveznici. To je veoma važno, jer smo u oba rata bili na pravoj strani. Na strani čovečanstva - rekao je Vesić.

Kako kaže, važno je da se ovaj put oslobođenje Beograda obeleži na malo drugačiji način.

- Šećerana je simbolično mesto, jer će to biti nesto na kome će se i u narednih nekoliko godina dešavati razne stvari u kulturi Beograda. Sa Šećerane se povukla i poslednja nemačka grupacija i to dan posle oslobođenja Beograda. Oni su se prebacili preko Save, ali su ih tamo srećom dočekali partizani - rekao je Vesić.

Kako je rekao, danas treba da budemo zahvalni svima koji su nam doneli slobodu, i kako kaže, to treba na pravi način da se obeleži.

Foto: TvPink Printscreen

- Posebno sam ponosan što je juče u svim osnovnim školama na terotoriji grada Beograda, na prvom času je pročitan proglas učenicima, o tome šta se dešavalo 20.oktobra. Prvi čas je bio posvećen 20.oktobru - rekao je Vesić.

Mnoge beogradske ulice nisu rekonstruisane, ali sredićemo ih!

Zamenik gradonačelnika se osvrnuo i na rekonstrukcije beogradskih ulica, ističući da tu ima dosta posla, jer, kako kaže, ništa nije urađeno jako dugo. Po njegovim rečima, ima dosta ulica koje nisu sređene, ali su u planu. Vesić je rekao da će se odazvati i na apel stanovnika Beranske ulice na Banjici. - Beranska ulica nije u planu za ovu godinu, ali možemo da je stavimo u plan za narednu. Ono što pokušavamo je da uradimo što više ulica. Beograd je veliki grad i jednostavno ima mnogo problema kao i svi veliki gradovi. Građani vide da zaista uređujemo grad, ali dugo nije ništa rađeno u Beogradu i nije moguće sve odraditi odjednom. Međutim, ako budemo dugo i istrajno radili, siguran sam da ćemo rešiti većinu problema - završio je Vesić.

Kako kaže, veoma je važno da mladi znaju šta se tada dogodilo i kome dugujemo slobodu u kojoj živimo danas.

Foto: TvPink Printscreen

- Mi smo napravili predstavu kada je povod važniji od same predstave. Sloboda koja dolazi u naš glavni grad bila je inspiracija da to uradim - rekao je Ljubiša Ristić, reditelj.

Foto: Pink.rs/Promo

Kako kaže, napravili su predstavu koju hoće i kasnije da igraju na repertoaru.

- Gledaćemo da igramo predstavu i na dane oslobođenja, ali i između, lepo je da imamo takvo nešto i na redovnom repertoaru - rekao je Ristić.

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'