AKTUELNO

Mraz nas neće napuštatiti ni prvih dana Nove godine.

U Srbiji će prvog dana nove 2017. godine ujutro biti slab i umeren mraz, po kotlinama i nizijama mestimično magla, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i malo toplije, sa maksimalnom temperaturom do sedam stepeni Celzijusovih.

Jutarnja temperatura 1. januara biće od minus devet do minus tri, a najviša dnevna od nule do sedam stepeni, uz slab vetar, južnih pravaca, dok će u Timočkoj Krajini biti umeren, zapadni vetar.

Foto: RHMZ

U Beogradu  ujutro mraz sa temperaturom od minus šest na periferiji do minus četiri u centru grada, u nižim delovima grada biće magle, dok će tokom dana preovladavati pretežno sunčano i malo toplije vreme sa slabim vetrom južnih pravaca i maksimalnom temperaturom oko tri stepena, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod.

Foto: RHMZ

Kako se navodi, od ponedeljka uveče se očekuju kiša i sneg.

U Srbiji će u ponedeljak, 2. januara biti pretežno sunčano i toplo, uveče na severu i zapadu naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, koje će se tokom noći i u utorak pre podne proširiti na celu zemlju.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike imaće nešto povoljniji uticaj na većinu hronično obolelih. U jutarnjim satima oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata moguća je nervoza i pospanost.

N. Petričević

#Led

#Prognoza

#RHMZ

'