AKTUELNO

Radnici JKP „Gradska čistoća“ će u četvrtak, 15. novembra 2018. godine, od 14:00 časova posle podne, na teritoriji GO Čukarica u naselju Rušanj, početi sa akcijom podele besplatnih PVC kanti za nešto više od 1.200 domaćinstava.

Stanovnici tog naselja dobiće po dve PVC kante, i to zelenu zapremine 240 litara nemenjenu za odlaganje komunalnog otpada i plavu iste zapremine za odlaganje reciklabilnog otpada.

Sugrađani će biti u obavezi da dobijene kante posebno određenim danima o čemu će ih ekipe „Čistoće“ na licu mesta obavestiti, ostavljaju ispred svojih kapija kako bi radnici mogli da ih isprazne.

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća, a u uskim ulicama zbog nemogućnosti postavljanja kontejnera sugrađanima olakša izbacivanje komunalnog i reciklabilnog otpada, a da se ne ugrozi bezbednost saobraćaja. Takođe, tehologija odvoženja smeća iz individualnih kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja „divljih“ deponija u Beogradu.

Kante zapremine 240 litara namenjene su isključivo za odlaganje kućnog komunalnog i reciklabilnog otpada, zbog čega JKP „Gradska čistoća“ apeluje na njihove nove vlasnike da ih ne koriste za odlaganje šuta, zemlje ili pepela i žara, jer će tako fizički ošteti kantu.

#smeće

'