AKTUELNO

Član predsednistva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić rekao je danas da spomenik patrijarhu Pavlu odiše duhovnošću i da je podignut u saradnji sa Patrijaršijom.

Prema njegovim rečima, vajar je sačinio umetničko delo po uzoru na najpregledaniju fotografiju na internetu, na kojoj patrijarh sedi u trolejbusu.

Vesić je ocenio da je spomenik moderan, jer kako je naveo, takav i treba da bude u današnjem vremenu, i podsetio da ga je sačinio jedan od naših dobrih vajara Zoran Maleš.

Povodom komentara na račun spomenika, Vesić je ukazao da su se bunili uglavnom oni koji su bili na vlasti, a nisu podigli spomenik patrijarhu Pavlu i koji su se deklarisali kao ateisti.

- Zapanjen sam da Zoran Živković, koji kada je bio premijer nije ni sarađivao sa pravoslavnom crkvom, komentariše da li je spomenik lep ili ne. Takođe su to učinili i Bojan Pajtić, Biljana Lukić, Rodoljub Šabić i Žarko Jokanović. Oni su sad stručnjaci za spomenike, a ne ljudi od struke, članovi komisije koji su doneli odluku nakon konkursa - rekao je Vesić.

Navodeći da je spomenik u potpunosti oplemenio čitav prostor, Vesić je kritičarima poručio "da svojim delima pokušaju da nadmaše ono što neko radi, a ne samo da vode hajku i da vređaju".

#Goran Vesić

#Patrijarh Pavle

'