AKTUELNO

Izložba fotografija "Nebojša Glogovac", koju je priredila Maja Medić, biće otvorena 21. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Tom prilikom fotograf Maja Medić razgovaraće sa Rajkom Grlićem, rediteljem filma "Ustav Republike Hrvatske" u kome je Glogovac igrao glavnu ulogu i koji će biti prikazan nakon razgovora.

Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969-2018), ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ovim izborom fotografija Kulturni centar Beograda u saradnji sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem želi da na trenutak osvetli deo njegove karijere.

Na otvaranju izložbe, koja se sastoji od preko 40 fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće Grlić i Medić.

- Na neki način sam zahvalan ovom svom poslu, jer mnogo toga mogu da saznam kroz njega, mnogo puta sam dušu nahranio samo čitajući ta dela, a onda i igrajući ih uspeo sam da proživim i neke tuđe sudbine, da bolje shvatim druge ljude. Gluma je škola duše - izjavio je svojevremeno Glogovac.

Besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma preuzimaju se na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, radnim danom od 16 do 21 sat, zaključno sa četvrtkom, 20. decembra.

#Izložba

#Nebojša Glogovac

'