AKTUELNO

Klavirski duo Tea Dimitrijević- Dejan Subotić održaće koncert u Ustanovi Gvarnerius u ponedeljak, 24. decembra sa početkom u 20 časova, a za publiku u Gvarnerijusu izvešće kompozicije srpskih autora Branke Popović, Svetlane Savić, Miloša Petrovića, Svetislava Božića i Vladimira Tošića.

Klavirski duo Tea Dimitrijević- Dejan Subotić ostvario je veliki broj koncerata u eminentnim beogradskim salama kao i gradovima Srbije, izvodeći obiman repertoar koji obuhvata dela od perioda klasicizma do XXI veka.

Foto: Promo

U Ustanovi Gvarnerius u sredu, 26. decembra u 20 sati, u okviru sedme sezone ciklusa "FMU i Gvarnerius nagrađuju" natupaju najtalentovaniji akademci Katedre za gudačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu održaće koncert.

Foto: Promo

U sredu nastupaju Ivan Nešić, Kristina Nikitović, Anđela Krsteva, Sonja Marjanović, Vojin Aleksić, Leontina Martić, Margo Režak, Jana Čokić, Đorđe Stekić, Katarina Cvjetković, Milos Bubalo, Teodora Radosavljević i Tijana Dimitrov a na programu su dela Bramsa, Šuberta, Krajslera, Šostakoviča, Mocarta, Sen-Sansa, Vijenjavskog,Sarasatea, Bende,Bruha, De Falje.

Inače, ulaz na koncert je slobodan.

U Ustanovi Gvarnerius, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, 27. decembra 2018. godine, sa početkom u 20 časova, koncertom “Praznični festival umetnosti” , muzička organizacija DŽIPEK iz Bostona započinje novu sezonu koncertnih aktivnosti u Beogradu.

Nakon serije uspešnih muzičkih nastupa u salama poput Beogradske filharmonjie, Kolarčeve zadužbine, Kombank dvorane, ova asocijacija se oprašta od 2018. godine prazničnim resitalom na kojem će nastupiti mladi izvođači iz Kine, SAD i Srbije.

Foto: Promo

Publici će se predstaviti talentovani gosti Bejdli Li i Rejčel Li, pijanisti, koji su već imali čast da nastupaju i da pobede na muzičkim takmičenjima u Karnegi Holu. Sa njima će svirati naši mladi talenti Dunja Kalamir, na violini, Mateja Blažić, na saksofonu, Ognjen Drašković na violončelu, Anja Ovaskainen, na violini koji su stipendisti Fonda za mlade talente Grada Beograda. Izvodiće se dela iz muzičke kulturne baštine Kine i Evrope.

Sedma sezona ciklusa "FMU i Gvarnerius nagrađuju" svečano će biti zatvorena koncertom izuzetnog soprana Milene Damnjanović, studentkinje doktorskih studija solo pevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, koja će nastupiti u petak, 28. decembra (20 sati) u Ustanovi Gvarnerius, uz klavirsku saradnju Vladimira Gligorića.

Foto: Promo

Na završnom koncertu ciklusa publika će imati priliku da uživa u kompozicijama Mocarta, Boita, Gunoa, Čajkovskog, Pučinija, Verdija i Rosinija a ulaz na koncert je slobodan.

Tokom ove godine, u okviru sedme sezone ciklusa "FMU i Gvarnerius nagrađuju", na 20 koncerata učestvovalo je više od pedeset najuspešnijih akademaca Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a njihovi nastupi izazvali su veliko interesovanje i oduševljenje beogradske publike.

Ciklus koncerata "FMU i Gvarnerius nagrađuju" pokrenut je 2012. godine, sa ciljem da se najboljim studentima ovog fakulteta omogući da kroz solistički nastup, svoj talenat i izuzetan trud uložen u postizanje vrhunskih rezultata, predstave javnosti, kao i da se skrene pažnja publike i medija na njihove uspehe. Pokrovitelj ciklusa je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

#gvarnerius

#koncert

'