AKTUELNO

Izabrana su i tri rada kojima su dodeljene novčane nagrade!

U Muzeju Nikole Tesle dodeljene su nagrade za najbolje radove izabrane na konkursu za izradu idejnog rešenja suvenira Muzeja Nikole Tesle.

Foto: Promo.

Svi učesnici koji su poslali svoj rad na konkursu pod nazivom: "TESLA - SRPSKI DUH, DELO, BUDUĆNOST" dobili su sertifikat od Muzeja i njihovi radovi biće objavljeni na internet sajtu Muzeja Nikole Tesle.

Foto: Promo.

Izabrana su i tri rada kojima su dodeljene i novčane nagrade, a dobitnicima ih je uručila direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić.

- Stručni žiri koji su sačinjavali Dragana Rusalić, Lidija Jovanović, Milica Kesler, Pavle Vasev i Kolja Božovi nije imao nimalo lak zadatak, jer valjalo je izabrati najbolje radove, a bilo ih je zaista puno. Detaljnim uvidom u 37 priloženih radova, žiri je utvrdio da svi ispunjavaju uslove konkursa - rekla je Jevtićeva i dodala:

- Ono što bih želela da naglasim je to da su i ostali radovi pokazali zavidan nivo kreativnosti, a posebno je uočljiva sazrelost kandidata i njihovih rešenja, koja jasno izdvajaju umetnički doprinos u praksi. Bilo je radova koji su šarmirali žiri svojim rešenjima ali zbog već postojećih, sličnih suvenira Muzeja i složene proizvodnje, oni su ostali predmet mogućih kasnijih razmatranja i realizacija i nikako nisu ostavljeni sa strane i neće biti zaboravljeni - rekla je Jevtićeva.

Foto: Promo.

Treću nagradu, u iznosu od 50.000 dinara žiri je odlučio da dodeli dvojcu Jeleni Crnogorac i Aleksandru Paunkoviću.

Druga nagrada, koja podrazumeva i novčani iznos od 75.000 dinara je pripala delu grafičke dizajnerke Jelene Pantelić.

Prvu nagradu u iznosu od 100.000 din žiri je dodelio projektu čiji je autor master arhitekture Stefan Slavić.

Foto: Promo.

Autor: Pink.rs

#Nikola Tesla

'