AKTUELNO

Kulturno umetničko društvo "Milan Đ. Milićević" iz Ripnja održaće solistički koncert 15.juna u Pionirskom gradu sa početkom u 19 časova, a direktor sportskog centra Ljuba Jovanović podržao je manifestaciju.

S obzirom na to da ovo umetničko društvo ima izuzetnu reputaciju, ali i saradnju sa poznatim društvima iz Beograda i Srbije, na koncertu će zaigrati i gosti iz prijatelsjkog društva. Među njima su KUD "Branko Cvetković" iz Beograda, KUD "Stevan Štrbac" iz Vrčina, F.A "Sveti Đorđe"i "Okarina" iz Beograda kao i pevačka grupa KUD "Đoka Pavlović".

Foto: Promo.

Novinarka Kurira Ljiljana Stanišić koja je od malih nogu igrala u KUD "Milan Đ. MIlicevic" takođe će zaigrati sa ostalim članovima folklorne grupe igre iz Srbije i Makedonije.

Očekuje se dolazak i brojnih javnih ličnosti na događaj. Cena ulaznice je 200 dinara.

Foto: Promo.

Inače, KUD "Milan Đ. Milićević" je osnovan 1.06.1975. (44 godine pod ovim imenom) ali je i pre toga postojalo društvo pri Domu kulture Ripanj. Društvo je imalo preko 35 turneja na tri kontinenta (Evropa, Azija i Afrika): Portugal, Španija, Italija, Poljska, Belorusija, Madarska, Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska i Tunis. Trenutno okuplja oko 80 članova u dečijim ansblima i sekciji veterana.

#koncert

'