AKTUELNO

Vlasnik i direktor TV Pink Željko Mitrović najavio je lansiranje novog "Art TV" kanala koji će tretirati kulturu i umetnost kroz sjajne domaće i strane dokumentarne serijale.

Na ulicama Beograda i još nekoliko gradova Srbije od nedavno je u toku potpisivanje peticije za ograničenje emitovanja rijaliti programa, koju je pokrenulo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i inicijativa "Srbija u pokretu".

Željko Mitrović vlasnik najveće medijske kuće u Srbiji - TV Pink - na pitanja novinara, odgovorio je na akciju potpisivanja peticije za ograničenje emitovanja rijalitija, a njegovo saopštenje prenosimo vam u celosti.

- U zemlji u kojoj bi svi da uređuju televizijske programe i da budu cenzori medija, nije ništa novo ili neuobičajno da se pojedini opozicioni političari bune što je Lunina fiskultura ili Stanijina joga oko 70 puta popularnija od njih ili njihovih ideja! Televizija Pink ovih dana doživljava svoj istorijski maksimum u gledanosti i to zahvajujući lojalnosti više od pet miliona gledalaca u Srbiji! To samo znači da će televizija Pink nastviti da razvija programe koji zaukupljaju najviše pažnje televizijskog auditorijuma, ali i pratiti sve svetske trendove kao što su rijaliti 'Love Island' u Nemačkoj ili 'Naked Attraction' u Britaniji. Ovi evropski trendovi su mnogo avangardniji i slobodniji od srpskih rijalitija, ali takav medijski pluralizam nam donosi evropska budućnost! I da ne bih bio isti kao Dragan Đilas koji je rijlitije doveo u Srbiju i na njima enormno zarađivao, nehajući za ljude kojima se rijaliti programi ne sviđaju, ja ću, za razliku od njega, za neljubitelje rijliti programa, koji su u ogromnoj manjini ipak od septembra lansirati novi "ART KANAL" koji ce 24 sata dnevno tretirati samo kulturu i umetnost kroz sjajne domaće i strane dokumentarne serijale! Uz veliku želju da će potpisnici ovakvih peticija naći svoju sreću na našim novim kanalima, srdačno, Žejko Mitrović - stoji u odgovoru vlasnika TV Pink na pokretanje peticije.

#Televizija Pink

#Željko Mitrović

'