AKTUELNO

Ovaj jubilej biće obeležen sutra uveče na sceni Narodnog pozorišta.

Predstava "Velika drama", po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića, biće izvedena sutra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu povodom 15 godina od premijere.

U ovom poetsko-realističnom komadu, Kovačević i veliki glumački ansambl (više od 50 izvođača) kroz potresnu sagu o našoj novijoj istoriji, od sredine do kraja 20. veka, preispituju kako istorijski događaji utiču na pojedinca, na koji način ideologija i politika tragično određuju ljudske sudbine.

Ovo je, zapravo, priča o tragičnoj sudbini jednog čoveka koji personifikuje tragizme mnogih ljudi, svih onih koji su nekritički verovali u jedan novi sistem, koji je trebalo da im obezbedi zemaljski raj, stoji na sajtu nacionalnog teatra.

Među njima, sve do smrti 19. decembra 2013. godine, bila je i Ružica Sokić.

Od premijere, 22. februara 2002. godine, na dosadašnjih 215 izvođenja, predstavu je na matičnoj sceni i gostovanjima videlo oko 110.000 gledalaca. Ovaj četvoročasovni komad, pored beogradske, gledala je i publika na gostovanjima u Trsteniku, Pančevu, Vršcu, Nišu, Lazarevcu, Kragujevcu, Valjevu, Požarevcu, Novom Sadu, Pančevu i Obrenovcu.

Dramaturg predstave je Željko Hubač, scenografiju je kreirao Geroslav Zarić, kostime je uradila Marina Vukasović Medenica, a muziku je komponovala Ksenija Zečević.

Č.N.

#Narodno pozorište

#Pozorište

#Predstava

'