AKTUELNO

Najpoznatiji svetski arheolog i najcenjeniji egiptolog dr Zahi Havas održaće u nedelju, 24. novembra, u 15 sati u Kombank dvorani predavanje na kojem će ekskluzivno govoriti o najnovijim otkrićima do kojih je došao istražujući Dolinu kraljeva.

Ovogodišnji laureat nagrade Braća Karić, koja će mu biti uručena 25. novembra na svečanosti u Narodnom pozorištu, po prvi put će obelodaniti neke od najvećih tajni faraona koje je razotkrio temeljnim pručavanjem njihovih života, skrivenih detalja unutar piramida i tunela ispod Sfinge.

Ulaz na predavanje čoveka koji je poslužio Stivenu Spilbergu i Džordžu Lukasu kao inspiracija za lik Indijane Džonsa je besplatan, a organizuje se pod pokroviteljstvom Karić fondacije i Ambasade Egipta.

Uz dr Zahija Havasa 25. novembra u Narodnom pozorištu nagradom Braća Karić biće ovenčani i Željko Obradović, jedan od najuspešnijih srpskih, jugoslovenskih i svetskih košarkaša i trenera, Vaclav Dvoržak, filmski i televizijski reditelj i politički analitičar, Žak Ogar, pukovnik i bivši komandant francuskih specijalnih snaga na Kosovu i Metohiji, i Marilina Veka, novinarka i književnica iz Rima.

#Zahi Havas

'