AKTUELNO

Juče se navršilo 40 dana nakon što nas je napustila naša poznata i voljena književnica Isidora Bjelica.

U nedelju, tačno u podne, njena porodica, rodbina i prijatelji održali su pomen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana, gde je položena njena urna.

Sin preminule književnice Lav Pajkić tim povodom je gostovao u Novom jutru TV Pink i rekao da porodica i prijatelji nakon Isidorinog odlaska osećaju veliku prazninu.

- Nekako imamo utisak da ćemo teško nadoknaditi sve trenutke koje nismo mogli da imamo zbog ove situacije. Jedna sreće je što je Isidora toliko toga ostavila iza sebe, a o čemu može da se priča. Tu su sva ta njena dela koja će nas vraćati na njenu ličnost i rad i podsećati nas na neka lepša vremena - rekao je Lav i dodao da mu je čast što mu je Isidora majka.

Foto: Pink.rs/Andrej Nihil

Toliko sam od nje naučio...To je jedan veliki blagoslov i Vila i ja to beskrajno cenimo.

Lav je govorio i o Isidorinom životu i tome šta je volela, a šta ne i otkrio:

- Uvek je htela u najgorim situacijama da se smeje, da pravi šale... Isidora je najviše mrzela pitanje "Kako ste", posebno ovih osam godina - rekao je Lav.

Foto: TV Pink Printscreen

On je ispričao i jednu anegdotu - kada je doktor posetio Isidoru, u poslednjim mesecima njenog života, kada je vidno loše izgledala, pitao ju je kako je, a ona mu odgovorila "Čarobno".

Ksenija Vučić, Isidorina dugododišnja prijateljica i novinar TV Pink, se nadovezala rekavši da su od svih dela Isidorinih dva najbolja upravo njena deca.

Foto: TV Pink Printscreen

- To će ostati za njom kao nešto najbolje što je uradila u životu. Njih dvoje su toliko mladi da još uvek nisu svesni šta sve njeno imaju u sebi. Svako na svoj način - rekla je Ksenija i dodala da je poznavala Isidoru od 1995. godine.

Naša novinarka je na komemoraciji povodom Isidorine smrti održala veoma emotivan govor, a sada kaže da ju je zbog toga pomalo sramota.

Video: Pink.rs

- Mene je posle bilo sramota. Imam osećaj da sam je osramotila svojim ponašanjem - otkrila je Ksenija.

Lav je dodao da je govor bio prelep i da se dotakao onog što je Isidora radila kroz život.

- Mi smo kao porodica zahvalni na svemu i na tim prelepim rečima - istakao je Lav.

#Isidora Bjelica

#Ksenija Vučić

#Lav Pajkić