AKTUELNO

Trinaestogodišnja učenica sedmog razreda osnovne škole u Ugandi došla je na ispit iz matematike tokom kojeg se porodila.

Da priča dobije još luđi obrt, pobrinula se učenica čiji je identitet zaštićen, tako što se sat vremena posle porođaja vratila u školu da završi sa ispitom!

Učenica je došla u školu u Buvami sa povećim stomakom ali je svima, uključujući i drugaricama rekla da se mnogo ugojila tokom karantina, prenosi NTV.

Usred ispita iznenada je ustala rekavši profesoru da mora napolje. Dok je trčala ka bolnici učenici su videli da je ispod njene stolice neka voda, pa je profesor zaključio da je možda trudna i da je počeo porođaj.

Učenica se dvadesetak minuta već porodila u obližnoj bolnici. Što je još luđe, samo što je videla dečaka kojeg je donela na svet, zamolila je sestre da se vrati u školu jer joj je bilo važno da položi ispit.

Došla je u učionicu kada su svi već otišli kući i u dogovoru sa profesorom koji je bio u zbornici, završila je ispit.

Tačno je da smo imali učenicu koja se porodila danas. Kad se vratila na ispit, zamolila je svog profesora da joj da dodatnih 45 minuta da ga završi. Potom se vratila u bolnicu da potpiše sve papire oko porođaja i deteta", rekla je Godfri Semanda, direktorka škole.

U bolnici su potvrdili da su majka i dete dobro.

“Svakako da je majka dobro čim je otrčala nazad u školu”, nasmejala se jedna od sestara pred novinarima.

#Osnovna škola

#Porođaj

#učenica