AKTUELNO

Britansko izdanje prestižnog magazina proglasilo je EXIT jednim od deset najboljih evropskih festivala.

EXIT festival nastavlja da osvaja stranice uglednih svetskih magazina, bez obzira na širok dijapazon tema koje pokrivaju - od muzike, preko ekonomije i društva, pa sve do visoke mode!

Nakon što je još prošle godine italijanski "Vog" objavio da je EXIT "institucija svetske festivalske scene", ovaj najpoznatiji modni magazin na svetu je ove godine, u svom još većem i tiražnijem britanskom izdanju, upravo EXIT proglasio za jedan od deset najboljih evropskih festivala.

Već u samom uvodniku ovogodišnje liste, "Vog" navodi da festivali i te kako mogu da budu "više od blatom izoranih ledina", aludirajući na standardne lokacije za festivale u svojoj zemlji.

Foto: Printscreen

"Vog" dodatno potencira i ovogodišnju temu EXIT festivala i poziva čitaoce da prigrle "Leto ljubavi" inspirisano šezdesetim godinama prošlog veka, na obalama Dunava, kao i da čuveni britanski festival Glastonberi zamene toplijom klimom i lepšim pogledima.

Petrovaradinska tvrđava, koju opisuju kao "nadahnjujuću, živopisnu i veličanstvenu", savršena je zamena sa svojim čuvenim izlascima sunca na kolosalnoj "Dance Areni".

"Vog" podseća i na vodeće zvezde, koje će ovog jula nastupati na našem najvećem festivalu, među kojima su bend "The Killers", "Years&Years", Rag'n'Bone Man, Džejson Dirulo, Lijam Galager i mnogi drugi.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Ovaj prestižni magazin ni za trenutak ne propušta da istakne aktivističku istoriju kao neizostavan deo karaktera EXIT festivala, i svoje čitaoce u tekstu podseća da je pokrenut pre skoro 20 godina i nastao iz borbe studenata za demokratiju u Srbiji, delujući i kao sigurna zona za nekadašnje jugoslovenske republike posle decenije građanskog rata.

Foto: Promo

Ističe se i da je lokacija kampa na "zadivljujućoj obali Dunava", koji je smešten na njegovoj najvećoj peščanoj plaži, te dodaje da se radi o savršenom mestu za sunčanje nakon festivalske noći.

"Modna Biblija", kako često nazivaju "Vog", samo je jedan od giganata svetske medijske scene, koji je izdvoji EXIT festival kao obaveznu festivalsku destinaciju ovog leta. Naime, čuveni britanski list "Gardijan" je, u sličnom tekstu, naveo neke od hedlajnera ovogodišnjeg festivala i napisao: "Ne, ovo nije vaša lista muzičkih želja, ovo su hedlajneri EXIT festivala u Srbiji", dok ih je popularni "Miror" opisao kao "blokbaster hedlajnere", uveravajući čitaoce da je EXIT "festival koji nećete zaboraviti prilično dugo".

Foto: Printscreen Youtube

EXIT ove godine ruši sve rekorde prodaje!

Omiljena akcija EXIT fanova "4+1", ove godine uspela je da nadmaši prethodnu godinu za čak 40 odsto, a kontigent predviđen za to planuo je i pre roka! Četvorodnevne ulaznice za EXIT festival, koji traje od 6. do 9. jula, u prodaji su po promotivnoj ceni sa 50 odsto popusta, odnosno po ceni od 6.990 dinara, dok su petodnevne ulaznice za festival, koje obuhvataju i takozvani "Nulti dan" (Day Zero) sa nastupom sastava "The Killers" dostupne za dodatnih 1490 dinara. Svim vlasnicima EXIT ulaznica je slobodan ulaz i na No Sleep festival u sredu, 5. jula, na "Dance Areni" i "No Sleep Novi Sad" bini (#NSNS), a u prodaji su i jednodnevne ulaznice za naredna četiri dana. Ulaznice se prodaju u mreži Gigstix.com i u svim knjižarama "Vulkan", te putem sajta www.exitfest.org

Autor: Pink.rs

#Exit

#Exit festival

#The Killers

'