AKTUELNO

Najpopularniji pank-rok bendovi u regionu dobro će zagrejati publiku u toku dve večeri na jubilarnom 15. Belgrade Beer Festu.

Posle tri godine, članovi benda "Hladno pivo" ponovo će publici na Ušću prirediti koncert za pamćenje, u petak, 18. avgusta. Poznati po energičnim nastupima i hitovima "Mojoj majici", "Ezoterapija", "Pitala si me", "Nije sve tako sivo", "Samo za taj osjećaj", "Pjevajte nešto ljubavno", Zagrepčani će predstaviti i pesme sa poslednjeg albuma "Zatvorena vrata". Ovaj sastav već 29 godina nastupa na najvećim rok događajima i scenama u regionu, a svaki od osam objavljenih albuma zauzima posebno mesto među poštovaocima rok zvuka. U prilog tome govori i činjenica da su dva puta bili nominovani za MTV nagradu "EMA Best Adria Act". Uspomene sa prethodnih nastupa na Beer Fest za bend su nezaboravne.

Foto: Printscreen Youtube

Beer Fest je definitivno najmnogoljudniji festival. Nikad nisam svirao pred više ljudi, i što je najlepše, znaju sve pesme. Kada sam prvi put izašao na binu Beer Festa, mislio sam da će u publici biti mnogo slučajnih prolaznika, međutim, kada se zaorilo Ušćem tek tada sam shvatio da u Srbiji ima mnogo ljudi koji znaju šta mi radimo, i osećali smo se kao "Rolling Stouns" - rekao je Mile Kekin, frontmen benda.

I legendarni šabački pank-rok bend "Goblini", nastupiće u subotu, 19. avgusta, pred brojnim fanovima na Ušću. Karijeru jednog od najuticajnijih ex-yu pank bendova obeležili su brojni hitovi poput "Cipjonka", "Ima nas", "eLeSDi se vraća kući", "Anja, volim te", "U magnovenju", "Voz", i mnogi drugi. "Goblini" i ovog puta obećavaju da će odsvirati energičan i punokrvan koncert, kojim će predstaviti presek svoje karijere, od samih početaka, pa sve do današnjih dana.

Zaista, Beer Fest je, pored najveće zabave u toku godine, i najveći muzički događaj u Beogradu. Predivno je biti tamo i uživati uz dobro pivo i omiljeni bend, a svakako još lepše nastupati pred tolikom publikom i na svakako najboljoj bini u ovom delu sveta. Sve je nekako puta deset naspram ostalih festivala. Odlična je organizacija i funkcionisanje celog sistema, što muzičarima dođe kao neka vrsta nagrade za njihov rad. Pratimo Beer Fest još od Kalemegdana, ovo će nam biti treći put da sviramo i sigurni smo da nije poslednji, jer ovako nešto veliko i dobro, kao što je Beer Fest, će trajati još mnogo godina - rekli su momci iz benda "Goblini".

Foto: Promo

Po prvi put u Srbiji, upravo na 15. Belgrade Beer Festu, biće održana Međunarodna razmena pivskih suvenira. Širom sveta već godinama se organizuju ovakvi skupovi, koji privlače veliki broj kolekcionara i turista, a Udruženje srpskih kolekcionara pivskih čaša i suvenira se potrudilo da se po prvi put, u saradnji sa Belgrade Beer Festom, organizuje razmena i u Srbiji.

Članovi našeg udruženja već nekoliko godina promovišu našu zemlju na sličnim skupovima u svetu, zbog čega su brojni kolekcionari poželeli da dođu baš u Srbiju na razmenu. Zahvaljujući razumevanju i podršci producenata Belgrade Beer Festa, organizovaćemo prvu međunarodnu razmenu, na koju će doći kolekcionari iz Slovačke, Mađarske, Nemačke, Litvanije, Austrije, Češke, Makedonije, Slovenije, Poljske, Bugarske, Hrvatske i drugih zemalja - rekao je Božidar Čolić, potpredsednik srpskog udruženja i istakao da če posetioci u subotu, 19. avgusta, od 10 do 16 časova na Ušću moći da vide najzanimljivije pivske suvenire koji su sakupljeni širom sveta.

Foto: Promo

Ovogodišnji, 15. Belgrade Beer Fest, biće održan od 16. do 20. avgusta na beogradskom Ušću.

Autor: Pink.rs

#Belgrade Beer Fest

#Beograd

#Festival

#Goblini

#Hladno pivo

'