AKTUELNO

Poljak je uhapšen nakon što je navodno ukrao skoro 600 srećki iz prodavnice u nadi da će prikupiti dobitak pre nego je uvideo da nema sreće ni na jednoj.

22-godišnji osumnjičeni ukrao je ukupno 591 sećku u poljskom gradu Ilava. Njihova vrednost je iznosila ukupno 2500 poljskih zlota (oko 680 dolara).

Prema policiji u severoistočnoj provinciji Varminsko-Mazurski, osumnjičeni je ukrao srećke nakon što je ušao u prodavnicu i zatražio alkohol.

Dok je "iskoristio trenutnu nepažnju prodavačice", muškarac je uzeo plastični stalak držeći ogrebotine i pobegao, rekla je policija.

Kaže se da je osumnjičeni izgrebao sve karte dok ga je policija sustigla.

"Uprkos grebanju 591 srećki, [on] nije ništa osvojio“, navodi se u saopštenju policije. „Sad će svoje ponašanje objasniti sudu.

Policija je saopštila da 22-godišnjaku, koji nije imenovan, preti pet godina zatvora ako bude osuđen za krađu.

Sličan incident dogodio se u škotskom gradu Grinok 2019. godine.

Utvrđeno je da je Endru Lokri, tada 28-godišnjak, ukrao srećke u vrednosti od 1.500 £ (oko 2.126 USD) iz supermarketa Co-op, gde je radio u „očajničkom“ pokušaju da izmiri dugove.

Međutim, nije bilo nijedne pobedničke greb kartice, preneo je Grinok Telegraf.

Lokriju je naloženo da poslodavcima vrati 1.500 funti na ime odštete za krađu i naređeno mu je da u roku od devet meseci završi 200 sati neplaćenog posla.

Rečeno mu je da bi bio primoran da izvrši maksimalnih 300 sati neplaćenog posla da nije njegovog priznanja krivice.

#Lutrija

#Poljska