AKTUELNO

Komadići su pronađeni na dubini između 10 i 40 stopa, u geološkom sloju starom između 20.000 i 318.000 godina.

"Predmet koji je nađen na čudnom mestu" je termin koji se primenjuje na desetine praistorijskih predmeta pronađenih na raznim mestima širom sveta koji su, s obzirom na nivo tehnologije, u potpunosti u suprotnosti sa utvrđenom starosnom dobom na osnovu fizičkih, hemijskih i / ili geoloških dokaza.

Oni su često frustrirajući za konvencionalne naučnike ali i oduševljenje za avanturističke istražitelje i pojedince zainteresovane za alternativne naučne teorije.

1991. godine, pojava izuzetno sitnih artefakata u obliku zavojnice pronađenih u blizini obala ruskih reka Kozhim, Narada i Balbaniu dovela je do rasprave koja se nastavlja do danas. Ove misteriozne i sitne strukture sugerišu da je možda postojala kultura sposobna za razvoj nanotehnologije pre 300.000 godina.

Ovi proizvedeni kalemi su u početku otkriveni tokom geoloških istraživanja povezanih sa vađenjem zlata u planinama Ural. Ovi delovi uključuju zavojnice, spirale, osovine i druge neidentifikovane komponente.

Prema analizi Ruske akademije nauka iz Siktivkara, najveći pronađeni komadi su uglavnom od bakra, dok su najmanji napravljeni od volframa i molibdena.

Dok najveći od ovih predmeta meri 1,18 inča, najmanji su samo 1/10000 inča, a mnogi pokazuju proporcije Zlatne sredine. Njihov oblik sugeriše da su proizvedeni i nisu prirodni metalni fragmenti. U stvari, utvrđeno je da oni podsećaju na iste minijaturne komponente savremene nanotehnologije.

Iako su neki tvrdili da su ove male strukture samo ostaci zaostali od ispitnih raketa koje su lansirane sa obližnje svemirske stanice Pleseck, izveštaj Moskovskog instituta utvrdio je da su previše stare da bi došle iz moderne proizvodnje.

1996. godine dr E. V. Matvejeva, iz Centralnog naučno-istraživačkog odseka za geologiju i eksploataciju dragocenih metala u Moskvi, piše da su komponente, iako su stare hiljade godina, tehnološkog porekla.

Komadići su pronađeni na dubini između 10 i 40 stopa, u geološkom sloju starom između 20.000 i 318.000 godina.

Kako su ljudi mogli da proizvode tako sitne komponente u dalekoj prošlosti i za šta su služili? Neki veruju da zavojnice dokazuju da je ljudska rasa uživala sofisticirani nivo tehnologije u doba pleistocena, dok drugi tvrde da su nalazi delo vanzemaljaca.

#Ural