AKTUELNO

Lekari kažu da je ovakav slučaj toliko redak (jedan u 625 miliona), da u potpunosti zaslužuje ime Veronika (donosilac pobede).

U Sibiru je na svet došla mala Veronika, teška nešto preko četiri kilograma i dugačka 56cm i upisala se u red "čudesnih beba".

Kako kažu lekari, njen slučaj je toliko redak (jedan u 625 miliona), da u potpunosti zaslužuje ime Veronika (donosilac pobede)

Njena majka (31) izabrala je da ostane anonimna, a završila je u Sibiru zbog rata u Donbasu, područja u Ukrajini. Nijedan lekar nije pratio njenu trudnoću i tek se na porođaju otkrillo da je u pitanju jedinstveno stanje.

Foto: Pixabay.com

Beba je začeta prirodnim putem, ali nekako nije bila u materici, već van nje. U ovom trenutku nema više od 12 takvih slučajeva na celom mestu. Abdominalna trudnoća se ponekad dešava, ali retko kada je dete preživi - kaže dr Vladimir Borovkov, dok se njegov kolega, Dmitrij Erin slaže da je operacija koju su izveli bila veoma rizična.

- Nisam želela da uopšte rađam u bolnici. Muž i ja smo se složili da treba da se porodim kod kuće. Nisam htela na preglede niti da pijem pilule i vitamine. Kontrakcije su počele i sve je išlo dobro, a onda su u jednom trenutku prestale i tad smo rešili da odemo u bolnicu - kaže majka male Veronike, devojčice koja danas ima tri godine.

#Beba

#Majka

#Trudnoća