AKTUELNO

Flopi je vrlo ljupka i posebna svinja. Rođen je s nekontrolisanom drhtavicom, a iako su mu prognozirali da će živeti najviše nedelju dana, on je pronašao svoj dom i napunio godinu i po.

Flopi nije mogao da jede, hoda i radi mnogo toga sam. Udomila ga je Čelsi Vining iz zapadne Virdžinije i odlučila da mu ulepša život.

- Uvek sam u svom srcu imala mesta za životinje. Kad je Flopi došao na svet, moja sestra nije znala šta bi sa njim pa sam joj predložila da ga odvedem kući i pružim mu danonoćnu negu koja mu je bila potrebna. Ostalo je istorija! Stvorili smo tako blisku vezu i znali smo da on treba da bude deo naše porodice - ispričala je Čelsi.

Rodio se s nekontrolisanom drhtavicom, pa im je veterinar preporučio eutanaziju jer verovao neće živeti duže od nedelju dana. Čelsi i njen suprug su odlučili da živi, pa makar i kratko. Pružili su mu ljubav i brigu, a Flopi sada ima godinu i po i lepo napreduje.

- Flopi je tako pametan, umiljat i društven. Nikad ne želi da bude sam i voli da provodi vreme sa ljudima. Toliko se uzbudi kad mu ljudi dođu u posetu. Naučio je da hoda uz stepenice i da otvori vrata. Svakodnevno ga vodimo u šetnju na povocu - rekla je Čelsi.

Flopi je kućna svinja. Ima svoju sobu, a odlično se slaže i s drugim ljubimcima u kući, sa dva psa i dve mačke.

- Mislili smo da ćemo ga imati samo nekoliko nedelja, pa kad bude bolje da ga odvedemo u utočište, ali osvojio je naša srca i nismo mogli da ga pustimo - dodala je.

Drhtavica je skoronestala, a pojavi se jedino kada je Flopi zbuđen ili uznemiren.