AKTUELNO

Dejan Cukić i “Spori ritam” će 12. avgusta u na letnjoj sceni Bitefart-a na Kalemegdanu održati prvi koncert u Beogradu od početka pandemije.

Posle otkazivanja koncerata koji su trebali biti održani u Kombank dvorani, Dejan Cukić i njegov bend “Spori ritam” željno očekuju nastup pred beogradskom publikom. U iščekivanju mogućnosti da se veliki koncert najzad održi, u Bitefart Summer Stage-u će biti prva i jedina svirka ovog leta u Beogradu.

Mi zaista uživamo u ovome što radimo i srećni smo kada izađemo pred ljude i zabavljamo ih. Prostor Bitefart-a na Kalemegdanu je posebno zanimljiv i pružiće vrhunski ugođaj i nama i publici. Kada posle toliko vremena treba da izađemo pred publiku, trema je velika. U ovim teškim vremenima, posebno za muzičare, svaki nastup dočekujemo kao praznik. Svaki put kada izađem na scenu, natopim tri košulje znojem, a ono što od publike dobijem zauzvrat nosi me do sledeće prilike - izjavio je Dejan Cukić.

Foto: Nebojša Babić

Na koncertu na Kalemegdanu bend će po prvi put biti u prilici da pred beogradskom publikom uživo svira pesme sa poslednjeg albuma “Ulica bez brojeva”, a Kalemegdan će se “tresti” od horskog pevanja starih hitova, kao što su: “Ja bih da pevam”, “Letnje kiše”, “Mokre ulice”, “Julija”, “Nebo jedino zna”, “Stranac u Beogradu”, “Dolazi tiho”. Hitovi Dejana Cukića i “Sporog ritma” se nalaze među najslušanijim pesmama na radio stanicama i redovni su deo repertoara klupskih bendova. Njihove pesme su iskreno svedočanstvo o jednom divnom vremenu, ostavile su dubok trag na muzičkoj sceni i zato traju i danas.

Cukić i članovi njegovog benda su muzičari koji su imali sreće da se razvijaju u “zlatno doba” muzičke indrustrije i nisu se trudili da se prilagođavaju novim trendovima. Ostali su svoji i verni kvalitetnom muzičkom izrazu zbog koga i traju kao muzičari više od 40 godina. 

Na koncertu u Bitefart Summer Stage-u 12. avgusta će publici dati najbolje od sebe i sigurni su da sa koncerta niko neće otići ravnodušan. Karte mogu da se kupe na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs po ceni od 1.200 do 1.500 dinara.