AKTUELNO

Prema feng šuiju voda je uvek Jang, a spavaća soba treba više biti Jin. To je razlog zašto je u toj prostoriji nije preporučljivo da držite - šteti zdravlju i bračnim odnosima.

Dobro je da u kući imate vodu u nekoj posudi ili nešto što je smbolizuje kao, recimo, slika na kojoj se vidi jezero. Nedostatak njene energije ispoljava se kao nedostatak novca, a problemi sa poslom i druge poteškoće u životu.

Ali, ako je njena energija previše intenzivna, tada ljudi postaju neodlučni, što opet nije dobro. Važno je imati balans jer je voda jedan od najmoćnijih elemenata, blagotvorno deluje u malim količinama i pogubno u prevelikim.

Kao prvo, sva voda koju držite u domu mora biti bistra i sveža, a idealno je ako teče i žubori. To može biti akvarijum, fontana, jezerce, vaze sa cvećem...

Lokacija na kojoj se nalazi u domu, takođe, je izuzetno bitna - donosimo vam mesta na kojima vodu ne treba držati.

1. S desne strane ulaznih vrata

Znači, kada stanete iznutra licem okrenuti prema ulaznim vratima, voda vam ne sme stajati sa desne strane jer to priziva lošu energiju na vašu porodicu i ljubavnu vezu. Na primer, ako u kući postoji oženjen muškarac, ova loša energija mogla bi da ga navede u preljubu.

Idealno bi bilo da imate malu fontanu sa leve strane ulaznih vrata, nekoliko metara od njih kako bi uvek tekla prema domu, a ne od njega, to je dobro za prizivanje pozitivne energije.

Foto: Pexels

2. Voda u spavaćoj sobi

Prema feng šuiju i verovanju da je voda uvek Jang, a spavaća soba treba više biti Jin. To je razlog zašto je u toj prostoriji nije preporučljivo da držite - šteti zdravlju i bračnim odnosima. Čak ni slika sa motivima vode nije poželjna u spavaćoj sobi.

3. Iza leđa

Također, pripazite da vam voda ili slike sa vodom ne stoje iza leđa tamo gdje boravite tijekom dama, na primjer, iznad kauča na kojem sjedite ili mjesta na kojemu sjedite i nešto radite. To se ne odnosi na slavine i vaze.

4. Ispod stepenica

To je još jedna lokacija u domu gde ne treba držati vodu, jer tako simbolički gazite po blagostanju i bogatstvu i tako te važne stavke u životu omalovažavate. Na taj način odbijate od sebe i jedno i drugo.

5. I ustajala voda donosi lošu energiju

Pripazite da u kući nemate vodu koja je ustajala, zamutila se, trula je ili smrdi. Redovno menjajte vodu u vazi sa cvećem, u akvarijumu... i pripazite da vam negde ne stoji zaboravljena čaša vode, prenosi Atma.

#Feng šui

#Kuća

#Voda