AKTUELNO

Petogodišnja devojčica Bela Grejs Benet iz Blekšira (Džordžija, SAD) izgubila je život na groblju tako što se na nju srušio kameni spomenik dok se igrala sa sestrom.

Dok su njen otac i ujak stajali na groblju i obavljali ritual u čast pokojnika, malena Bela je trčkarala okolo sa sestrom i igrala se, sve do momenta dok se spomenik, koji je podignut 1989. godine, nije srušio pravo na devojčicu, prenosi News4Jax.

Otac i ujak čuli su kako je nešto lupilo i vrisak druge devojčice. Odmah su dotrčali do spomenika i pokušali da oslobode Belu, ali na žalost, nisu uspeli.

Foto: Unsplash.com

– Otac je sve vreme očajnički pokušavao da ukloni kamen sa svoje ćerke, ali nije uspeo. Priskočio sam u pomoć kako bismo zajedničkim snagama potigli izuzetno tešku kamenu ploču, ali sve je to bilo bezuspešno – rekao je jedan od svedoka koji je priskočio u pomoć.

Tek kada su spasioci došli, devojčica je izvučena i sa pokušajima reanimacije prebačena u obližnju bolnicu Volfson, gde su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Istragom je utvrđeno da je spomeniku koji je star više od 30 godina, nedostajao vijak za držanje kameen ploče i da je ona bukvalno visila na koncu.

Devojčica je neadvno krenula u vrtić u Belkširu, a osim porodice, malenu Belu žali čitav grad.

– Mi smo porodica. Naša škola je porodica i svi u okrugu Pirs patimo za njom. Misli su nam uz njenu porodicu kojoj su u ovim trenucima najviše potrebne molitve. Kad god bih bila u sali vrtića, videla bih Belu nasmejanu, uzbuđenu što me vidi. Bila je vrlo srećna kod nas – rekla je Mendi Vilijams pomoćnica direktora predškolske ustanove koju je Bela pohađala.

#Groblje

#Smrt

#devojčica