AKTUELNO

Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope, "Belgrade Beer Fest"održaće se na beogradskom Ušću, od 16. do 20. avgusta.

Na ovogodišnjem 15. Belgrade Beer Festu, na radost ljubitelja tvrđeg zvuka, nastupiće kultni beogradski punk bend "Direktori". Jedan od najboljih domaćih bendova 90-tih, koji se posle desetogodišnje pauze, vratio na scenu 2016. godine nastupiće u četvrtak, 17. avgusta. Majstori "melodične buke i ljubitelji piva", za koje fanovi vole da kažu da su "opako dobri, brutalni i direktni", za nastup na Ušću spremaju pank/ska hitove i obećavaju dobro raspoloženje uz kultne pesme: "Čistićete ulice", "Ide voz", "Bando crvena", "Ko je svetski šampion", "Volimo pivo", "Životinjska farma" i druge. Iste večeri, u nešto ranijem terminu, nastupiće beogradski metal pank bend "Mortal Kombat". Bend postoji od 2009. godine, a svoju muziku bazira na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima.

Trećeg dana Belgrade Beer Festa koncert na Ušću održaće bend "Škrtice". Grupa sastavljena od dobro poznatih muzičara iz tri generacije i četiri benda, koju predvodi Zoran Kostić Cane, doneće na Ušće novu energiju, snažnu muziku i prepoznatljiv vokal kroz numere sa prvog albuma "Kulise", "Horizonti", "Tik- tak", "Mudrolije", "Zaborava nema".

U ovoj eksplozivnoj smesi ima svega: panka, hard roka, novog talasa, hard kora, eksperimentalne muzike, ona ne ostavlja ravnodušnim nikoga ko to čuje - poručuju članovi benda.

Foto: Promo

Takođe, u petak, 18. avgusta, nastup za sve posetioce na Ušću prirediće kultni sarajevski bend "Zabranjeno pušenje". Lider benda Sejo Sekson najavljuje nastup na Ušću kao spoj mladosti (u publici) i iskustva (na bini). On se sa nostalgijom priseća prvog nastupa na Belgrade Beer Festu.

To je prvi naš veliki koncert u Beogradu. Ono što je meni ostalo u sećanju je da sam se to veče prvi put u životu budio iz sna, jer je stvarnost bila lepša od sna. Bio je to dan kada smo doživeli lep i topao doček, što čovek retko kada doživi i čega ću se sećati kao najlepšeg trenutaka u ovom poslu. Period od pre 15 godina na muzičkoj sceni ne vidim kroz nostalgiju. Nisam preterano nostalgičan i danas postoje isti bendovi koji su postojali pre 15 godina, samo Azra i Bijelo Dugme fale, manje više svi su tu, a da rok scena živi dokazuju i festivali kao što je Belgrade Beer Fest - rekao je Sejo.

Foto: Ivan Urošević

Turistička organizacije Srbije poziva turiste na Belgrade Beer Fest

Turističke manifestacije su po svim pokazateljima sve značajniji turistički proizvod u Evropi i svetu. Manifestacija je specifičan proizvod, jer se održava samo jednom godišnje i ima neobično jak uticaj na kreiranje imidža o nekoj destinaciji. Pored značaja koji manifestacija ima u smislu širenja pozitivnih vibracija o zemlji, ona ima i ekonomsku funkciju, koja se odnosi na potrošnju turista i otvaranje novih radnih mesta.

Svakako da, u okviru letnje ponude, Beogradski festival piva – Belgrade Beer Fest zauzima značajno mesto, jer predstavlja najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi po prosečnoj poseti. Belgrade Beer Fest se etablirao kao jedan od značajnih segmenata turističke ponude Srbije, te u skladu sa tim, njegovi organizatori se uvek pobrinu za odlično raspoloženje i festivalsku atmosferu. S obzirom da Belgrade Beer Fest predstavlja brend koji doprinosi promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža, Turistička organizacija Srbije u svojim aktivnostima intenzivno promoviše ovaj festival i nastojaće da ga svesrdno podržava i u godinama koje slede - rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović i dodala:

Foto: Promo

Imajući u vidu značaj manifestacionog turizma, Turistička organizacija Srbije je, u okviru ovogodišnje letnje domaće i regionalne kampanje “Vidi Srbiju..savršen odmor ti je nadohvat ruke”, podržala letnje festivale u Srbiji. TOS je ovu aktivnost sproveo i na globalnom tržištu putem globalnih medija (emitovanjem reklamnog spota na BBC-u) i putem digitalnih medija, sa ciljem animacije sve većeg broja turista koji posećuju naše festivale i gradove u Srbiji. Poseta festivalima daje dodatnu vrednost ponudi određenih destinacija. Beograd se kao „city break“ destinacija i ove godine našao na listi britanskog „Independent“ među 17 gradova koje turisti treba da posete, a Belgrade Beer Fest je dobio priznanje kada ga je isti taj list uvrstio među 20 svetskih događaja koje treba obavezno posetiti.

Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope, "Belgrade Beer Fest" održaće se na beogradskom Ušću, od 16. do 20. avgusta.

Autor: Pink.rs

#Belgrade Beer Fest

#Festival

#Zabranjeno pušenje

'