AKTUELNO

Dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, koji je preminuo u 55. godini, danas će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Na beogradskom Novom groblju okupili su se članovi porodici, prijatelji, kolege kako bi se i poslednji put oprostili od voljenog Tase.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, bivša supruga Ivana Tasovca sa sinom, majka Ivana Tasovca Marija Tasovac, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, političar Zoran Babić, marketinški ekspert Nebojša Krstić, reditelj Milutin Petrović, gradski sekretar za kulturu u Beogradu Ivan Karl, košarkaški trener Duško Vujovšević, novinarka Ksenija Vučić, Veljko Kuzmančević, ministarka kulture i informasanja Maja Gojković, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Andreja Mladenović i Ivica Dačić, samo su neki koji prisustvuju sahrani Ivana Tasovca.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Na sahrani Ivana Tasovca je došao veliki broj ljudi kako bi se oprostili od voljenog pijaniste. Velika tuga bila je na Novom groblju u Beogradu, a mnogi nisu mogli da sakriju suze. Kako od članova porodice, tako od prijatelja i kolega.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Počelo je opelo koje je služio partrijarh Porfirije, dok su tu bila još dva sveštenika, a hor je pevao.

Ivan Tasovac je bio direktor Beogradske filharmonije od marta 2001. do septembra 2013. godine. Za to vreme, Filharmonija je postala „jedan od vodećih evropskih orkestara“ (Independent), „kultni srpski orkestar“ (Financial Times), „najuspešnija kulturna institucija u Srbiji“ (Jutarnji list, Zagreb) i „najjače PR oružje Srbije“ (Kvällsposten, Malmö).