AKTUELNO

Britanka Grejs Surgaj (34) šokirala je mnoge žene kada je izjavila da je prestala da kupuje garderobu i štedi, te zajedno sa svojim suprugom Rajanom kupuje mušku garderobu koju oboje nose.

I tako rade svake sezone, čime, kako kažu, uštede hiljade i hiljade funti.

Grejs, koja je inače menadžerka prodaje, kaže da je oduvek od svojih mladića pozajmljivala odeću, iako zbog toga nikada nije nailazila na razumevanje svojih prijateljica. Kako kaže, ona se ne slaže sa takvim stavom jer većina muških odevnih komada, poput širokih košulja, majica ili farmerki može odlično da ponese i žena.

- Kupovina samo muške odeće je ogromna ušteda novca, ali nijedna moja prijateljica o tome ne želi ni da razmisli, jer slepo slede modna pravila i nemaju mašte - rekla je Grejs.

Kako kaže, uvek se mogu pronaći savršeni muški duksevi ili farmerke koje će ženama pristajati odlično, a osim toga parovi bi ulaganje u odeću mogli da prepolove.

Foto: TikTok

- Većina robnih marki ima mnogo univerzalne odeće, iako to ne ističu, pa treba dobro čitati i detalje u opisu proizvoda - kaže Grejs.

Ovo potvrđuje i osnivač jedne modne stranice Sjuart Meklur, koji kaže da je potražnja za univerzalnom odećom u poslednjih nekoliko meseci veoma porasla i da zbog toga sve više modnih brendova u svojim kolekcijama nudi i rodno neutralne komade.

- Robne marke štede novac jer proizvode samo jednu liniju odeće za oba pola, a ta ušteda se reflektuje na cenama, pa štede i kupci - rekao je on.