AKTUELNO

Verila se i udala samo mesec dana nakon što je upoznala muža.

Nedavno je bivša časna sestra, Amerikanka Keri, na TikToku objavila video koji je postao viralan, a u kom kaže da je nakon pet godina koje je provela kao časna sestra odlučila da napusti samostan. Danas je mama šestero dece, a odluka o izlasku iz samostana bila joj je, smatra, najbolja koju je donela.

"Svog supruga sam upoznala brzo nakon što sam izašla iz manastira, a u roku od godine dana već sam bila u braku i čekala svoje prvo dete", ispričala je ona.

A iako su joj mnogi, kaže, govorili da srlja u ljubavnu vezu i da to neće ispasti dobro, danas je srećno udata majka šestero dece.

"Nije mi čudo i ne krivim ih što su mislili da će nakon pet godina izolacije i samostanskog života veza brzo propastI", rekla je Keri, no sve je, dodaje, ispalo savršeno, a ona se super snašla u ulozi supruge i majke.

Njen video je dobio mnogo lajkova i komentara podrške, a svi su se složili da "kad upoznaš pravu osobu, jednostavno znaš"...

Ja sam se verila i udala mesec dana nakon što sam upoznala supruga, pet godina smo u braku", napisala je druga žena, dok su se neki pitali nije li redovnički poziv 'zauvek' i možeš li se uopšte nakon njega stupiti u brak.

"Nisam još bila položila 'doživotne zavete' - odgovorila je bivša iskušenica i objasnila da časne sestre dva puta polažu zavete, takozvano 'prvo', pa onda 'doživotno zavetovanje', no kako se čak i nakon doživotnog, u zavisnosti od situacije i razloga može dobiti dopuštenje za izlazak iz manastira"

Video: Tik Tok

#časna sestra