AKTUELNO

Mesec ima najjači uticaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun.

Za pun mesec i njegovu snagu vezuju se brojna verovanja. Jedno od njih, navodno, vas može i obogatiti.

Pun mesec predstavlja astrološku opoziciju sunca i meseca, odnosno razdoblje kada mesec prima najviše svetlosti od sunca. Tada možete videti mesec kako blista na noćnom nebu u punom sjaju.

Ta svetlost je čista energija.

Ritual sa teglom

Potrebni su vam list papira, olovka, tegla sa poklopcem, sedam metalnih novčanica i lovorov list.

Napišite na papiru koliko vam je novca potrebno i papir stavite u teglu, a potom u desnu ruku uzmite novčanice koje ćete pažljivo spuštati u teglu.

Nakon što ste stavili novac u teglu morate da zamislite kako se količina novca uvećava i izgovarajte: "Dukati sjaje, dukati zvone, njih je sve više i više u mojim rukama! Dukate dobijam od svakoga, sa svake strane, čak i tamo odakle ga ne čekam. Moje bogatstvo se povećava, novac stalno raste"

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na lovorovom listu ispišite svoje ime i stavite ga u istu teglu, koju ćete potom poklopiti i staviti daleko od očiju ukućana.

Neophodno je i da, narednih dan u teglu stavljate po jednu ili dve novčanice, zamišljajući kako novac dolazi iz potpuno neočekivanih izvora.

Kada dobijete iznos koji ste poželeli, izvadite iz tegle papir i zakopajte ga.

Ritual sa novčanicom

Podignite ruku i njome mašite nekoliko sekundi ili minuta (prema osećaju) prema mesecu dok koncentrisano vizualizujete i osećate kako vam se novac umnožava. Tu novčanicu onda ostavite u novčaniku da “prenoći”. Idući dan je potrošite.

Meditacija za ovaj ritual je savršena da vas uvede u duboko stanje opuštenosti, tako da možete da uživate u mirnoj, skladnoj noći tokom sna, dok u tom procesu punite svoje duhovno telo. Ritual je najbolje obaviti pred spavanje.

Ritual pred spavanje

Potrebno vam je:

- Razno bilje/biljke (suva, sveža ili čak eterična ulja) npr. lavande, pupoljci kamilice, bosiljak, origano, ruzmarin, nana, žalfija, majčina dušica, eukaliptus, kriške limuna, karanfilić, zeleni čaj i morska so.

- Bela pidžama/ majica

- Dnevnik i olovka

Uputstvo:

Ovaj ritual je potrebno obaviti neposredno pre spavanja.

1. Odaberite sve biljke za čišćenje koje vam odgovaraju. Možete koristiti jednu ili kombinaciju biljaka, samo idite za svojim instinktom i koristite ono što vam je pri ruci. Kombinujte sve svoje bilje u činiju i dodajte u toplu vodu za kupanje. Ako nemate kadu, možete pomešati bilje sa vodom u vrču da biste se prelili tom vodom pod tušem.

Dok se kupate, ponavljajte sledeću mantru devet puta. Ovu mantru možete ponoviti i dok mešate začinsko bilje. Slobodno učinite svoje kupanje što opuštenijim uz sveće, muziku, pa čak i komad čokolade. Mantra glasi: "Snaga ovih biljaka čisti, hrani i obnavlja moju dušu. Neka izvuku stvari koje su nepotrebne i napune energiju mog uma, tela i duše."

2. Kada završite sa kupanjem/tuširanjem, presvucite se u belu pidžamu ili čak u belu majicu. Bela boja drži vibraciju čistoće i duhovnosti i pomoći će vam da nastavite proces čišćenja dok spavate. Ako nemate ništa belo za oblačenje, sledeća najbolja opcija je da spavate goli.

3. Kad legnete u krevet, izgovorite sledeću molitvu ili napišite svoju: „Dok spavam, dobiću jasnoću (navedite šta god želite da bude jasno). Dok spavam, hteo bih da se probudim sa osećajima (navedi 3 emocije). Dok spavam, molim svoj tim Božanskog Duha da mi pomogne da očistim, napunim i nahranim moju dušu, tako da se osećam usklađenim na svom najvišem putu i da ​​znam najbolji sledeći korak koji treba preduzeti. Dok spavam, tražim da se oporavim od glave do pete. Hvala, hvala, hvala."

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

4. Lepo i udobno se smestite u krevet i započnite svoju Meditaciju za snove. Ako zaspite tokom ove meditacije, to je sasvim u redu! Samo pazite da svoj dnevnik i olovku ostavite pored kreveta, jer ćete ih koristiti ujutru.

5. Čim se ujutru probudite, uzmite dnevnik i počnite da zapisujete prve stvari koje vam padnu na pamet. Možete zapisati sve snove koje ste imali, kako se osećate ili bilo koje druge misli koje se pojave. Za najbolje rezultate, pokušajte da napišete 3-4 stranice napred i nazad bez podizanja olovke sa papira. Samo nastavite sa pisanjem, čak i ako nema smisla ili morate da pišete besmislice. Dozvolite protok svesti.

6. Nakon što završite sa pisanjem, razmislite o svim porukama ili uvidima koji su vam se javili i uzmite kristal koji inače koristite.

7. Ostatak dana budite nežni prema sebi i pijte puno vode. Vaš ritual je sada završen.