AKTUELNO

Brojevi su se danas lepo posložili, 22.2.2022. godine, numerolozi kažu da je današnji datum nesvakidašnji i poseban, a sa druge strane predanja drevnih Maja su neuporedivo lošija.

- Simbolika broja dva je uglavnom to što su po sredi sudbinska dešavanja. Kad smo pod energijom broja dva, onda ne možemo da utičemo na dešavanja, ona se, prosto, dese. S obzirom na to da smo u numerološkoj godini šestice, na ovaj datum u nizu dvojki može biti i plodno, ko želi da radi na povećanju porodice, i svakako valja zamisliti želju, čak i ako se nadate novcu. Na ovaj datum valja da radite na partnerstvu i date sve od sebe da pomognete ljudima, a vrsta energije uvek se dobrim vrati. Naravno, sve zavisi ko nosi koji numerološki kod i kad se sabere ovaj datum s datumom rođenja određene osobe, dobije se tačnija slika - kaže astrološkinja Ilijana Minčić.

Nauka kaže da su ovi datumi veoma retki i da imamo sreću da živimo u veku kada ih ima, jer se u proseku javljaju na svakih 800 godina. Narodno verovanje kaže da bi život ljudi koji se rode na palindromski datum, pošto je palindrom i simbol simetrije, mogao da bude u posebnom skladu. Astrolozi, pak, smatraju da će deca koja se rode danas biti vođe, organizatori i graditelji, navodeći primer Džordža Vašingtona, koji je rođen 22. februara.

Drevne Maje: Uopšte nam se ne piše dobro

Prema predanjima drevnih Maja, ovaj datum se vezuje za strašne događaje za čovečanstvo. Kako tvrdi lingvista istoričar Jurija Knorazova, specijalista za istoriju ove civilizacije, ne piše nam se dobro. Kako on navodi, predznak početka nove ere po kalendaru Maja je datum koji sadrži niz dvojki. Tada se svet mora suočiti s još jednom jedinstvenom epizodom - početkom doba šestog Sunca, koji će se poklopiti s užasnim događajima.

Prema njihovom proročanstvu, bogovi će osloboditi svoj gnev na Zemlji, a čovečanstvo će se suočiti s ozbiljnim testom povezanim s neobičnim vremenskim anomalijama.

- Nebesa će se prevrnuti, prevrnuće se na Zemlji, kada će četiri boga, četiri bakabe biti bačeni na njih - stoji, navodno, u proročanstvu Maja.