AKTUELNO

U toku je snimanje serije "Dara iz Jasenovca" a naša ekipa prošle nedelje imala je priliku da boravi i na snimanju ovog dramskog dela u Crnoj Gori.

Reditelj Predrag Gaga Antonijević kaže kako je imao ideu da se Dara, koju igra Mirjana Karanović, i njen brat Bude, kog igra Marko Gvero, sretnu tokom Oluje, ali da je onda Dragoslav Bokan koji je takođe sa njim gostovao u "Novom jutru" imao drugu ideju koja mu se dopala.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja sam imao ideju da se Bude i Dara sreću u Oluji, međutim, Bokan je izašao sa idejmo: "Što ne bi Kristalnu noć". Ono što se dešavalo u današnjoj Hrvatskoj, vože da se koristi za ono što je bilo 1941. godine, jer je sve isto - rekao je Antonijević i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Mirjana Karanović je genijalna glumica, sarađujemo već jako dugo i svaki put ta saradnja je novi, kvalitetan procen i znao sam da nema ko drugi da igra Daru posle 50 godina, osim Mirjane. Sjajno je ispalo. Marko Gvero (Buda) je sjajno odradio posao - dodao je Gaga.

"DARA NE MOŽE NI NA Š FESTIVAL, A TREBA NA A!"

Jelena Trivan, direktorka JP Službeni glasnik, kaže kako je film "Dara iz Jasenovca" obrazovao građane o ovoj temi, kao i da umeće Gage Antonijevića zbog svoje tematike ne može da ide čak ni najlošije filmske festivale, ako zaslužuje samo najbolje.

Foto: TV Pink Printscreen

To je povuklo građane da vide nešto i da nauče, jer o tome ništa nisu znali. Napravljen je i popis žrtava Srba u ratu u BiH, mi ni ne znamo za logore u kojoj su silovane žene iz Srbije... "Dara iz Jasenovca" nije bila ni na jednom festivalu, Dara ne može da aplicira za neki "Š" festival, iako je ovaj čovek nagrađen u Veneciji i mora da ide na "A" festivale i to je naša borba, treba da istrajemo, da preživimo - priča Trivan.

Voditeljka Irina Vukotić je zatim rekla da je iz novinarskog ugla, radeći redovno jutarnji program, primetila da na naslovnim stranama u Srbiji ne vidi predsednika Hrvatske Zorana Milanovića ili premijera ove zemlje Andreja Plenkovića.

Trivan priča da je ponosna što ih ne vidi na našim naslovnim stranama, već što je tu Matej Periš.

Ja moram da kažem da osećam ponos, sa druge strane, što naslovne strane nisu pune Plenkovića nego su pune Mateja Periša i zato što je naš patrijarh služio službu i zato što se njegov otac zahvalio Srbiji, vlastima u Srbiji, predsedniku Srbije, SPC i humanom odnosu koji su imali prema njegovoj tragediji - dodala je Trivan.