AKTUELNO

Žena iz Južne Afrike postala je nova rekorderka kada je prošle nedelje na svet donela desetoro dece

Tamara Sithol (37) je rodila desetorke, iako joj je rečeno tokom trudnoće da u stomaku nosi pet plodova. Ginekolozi i muž su ostali u čudu kada su videli broj dece koji se rodio.

Selo Tembisa kraj Pretorije u Južnoj Africi od ove nedelje je mesto koje je zlatnim slovima upisano u Ginisovu knjigu rekorda.

Iako nikome nije jasno kako je ginekolozima mogao da se dogodi ovakav previd, budući da su malo pred porođaj videli petoro dece na ultrazvuku, Tamara ne mari puno za to.

Presrećna leži u bolnici u Pretoriji okružena novinarima, jer je upravo nadmašila ženu iz Malija koja je prošlog meseca na svet donela devetero dece.

Južnoafrički mediji Tamaru već zovu “mamom desetorki”, a ona se samo postiđeno smeška i kaže da joj je Bog ovom odlukom ulepšao život.

– Ovo je čudo Božje. Nisam ni slutila da imam desetero dece u stomaku. Kada smo krenuli sa carskim rezom, samo sam se pomolila da sve bude u redu – rekla je Tamara koja je neposredno pred porođaj dodala majčino ime ispred svog za uspomenu, budući da je žena preminula početkom godine.

Suprug Teboho priznaje da je već dva dana pijan od sreće. Kaže da se oseća kao “Božje izabrano dete. To je čudo koje cenim”, javlja BBC.

Autor: