AKTUELNO

Otvaranje Muzeja savremene umetnosti najznačajniji je događaj na kulturnoj mapi Beograda, ali i cele Srbije ove godine, nakon decenije 'pod katancem', izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

On je dodao da su značajna sredstva uložena u sanaciju i opremanje Istorijskog arhiva Beograda, Beogradskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, Kulturnog centra Beograda, Biblioteke grada, Muzeja u Mladenovcu, Konaka kneginje Ljubice, Bitef teatra, Dadova, Zvezdara teatra...

Mali je, na predstavljanju rezultata rada Gradske uprave u 2017. godini, napomenuo da obnova Muzeja grada Beograda, Gradske galerije na Kosaničvćevom vencu i pozorišta „Boško Buha“ ostaju strateški projekti.

Za narednu godinu najavio je rekonstrukciju Španske kuće i rekao da će Savamala dobiti potpuno novo lice kada se u toj zgradi bude otvorila prva Kuća arhitekture. - Radujem se kada čujem da kulturne manifestacije beleže rekordnu posećenost. Oktobarski salon je imao rekordnih 17.000 posetilaca, Sajam knjiga obara sve rekorde, a Beogradski džez festival privalači sve više ljubitelja džeza - rekao je Mali.

Naveo je i da je prestonica Srbija podigla ugled u svetu, pa su tako običaji, tradicija i kultura Beograda i Srbije ove godine predstavljeni u Pekingu, Moskvi, Minsku, Teheranu, Seulu, Buenos Airesu, Havani.

Pročitajte još: DRUŠTVENE MREŽE GORE: Kad komšija burgija usred noći, dobije OVAKVU poruku (FOTO)

#Muzej savremene umetnosti

#Obnova

#muzej

'