AKTUELNO

Jedanaesti Međunarodni filmski i muzički festival 'Kustendorf' svečano je danas u Drvengradu otvorio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i osnivač festivala reditelj Emir Kusturica.

Takmičarski program 11. "Kustendorfa" čini 21 film domaćih i inostranih autora.

U "Savremenim tendencijama" naći će se filmovi "Nikada nisi zaista bio ovde" rediteljke Lin Remzi, koji će na radionici predstaviti producentkinja Rosa Atab, zatim, filipinski film "Rikša", dobitnika "Zlatnog pehara" u Šangaju, bugarski film "Pravci", kineski film "Sunce koje može da pomera planine", kao i francusko-belgijski film "Vernost".

Foto: Tanjug

Razgovore sa studentima vodiće reditelji ovih filmova Paolo Viljaluna, Stefan Komandarev, Ćijan Von i Mikael Roskam.

Retrospektiva velikana biće posvećena glumcu Aleksandru Berčeku i režiseru Paolu Sorentinu.

"Kustendorf" će u okviru pratećeg programa predstaviti dva nova filma mlađih autora: a??Pesma jezera Svej" Arija Golda i dokumentarac Tankreda Ramona a??Nema bogova, nema gospodara: istorija anarhizma".

Svake večeri, nakon projekcija i radionica, koncerti muzičkih grupa upotpuniće nadaleko čuveni noćni život "Kustendorfa".

Foto: Tanjug

Gosti Kustendorfa među prvima će čuti numere sa novog albuma Emira Kusturice i "No smoking orkestra" na koncertu drugog festivalskog dana, a najavljeni su i nastupi "Vlatko Stefanovski trija", francuskog benda "Barbo" i srpskog rok benda "Bajaga i Instruktori".

Pročitajte još: SNS: Program Dragana Đilasa - da krade narodne pare!

#Emir Kusturica

#Kustendorf

#Ministri

'