AKTUELNO

Karte za koncert većinom su rasprodate, ali će nekolicina biti dostupna na blagajni KC “Rakovica” pola pre početka koncerta.

Na sceni „Kulturnog centra Rakovica“ 28.01.2018. sa početkom u 19 časova na sceni biće održan „Svetosavski koncert“ kojim će kulturno umetničko društvo “Lazar Hrebeljanović” otvoriti sezonu u kojoj obeležava 15 godina postojanja.

KUD „Lazar Hrebeljanović“ sa sedištem na Vidikovcu, svoje prve članove okupilo je u januaru 2003 godine, i povelo svetom narodne igre, pesme i običaja. U proteklih 15 godina na hiljade dece i omladine pod okriljem ove kuće kulture pronosilo je ime slavnog srpskog vladara Cara Lazara. Putovali su i nastupali širom Evrope, od Portugalije na zapadu, Holandije i Litvanije na severu, Ukrajine na istoku, i Ujedinjenih arapskih Emirata na jugu, oko 50 internacionalnih gostovanja je iza njih.

Foto: Promo

Trenutno broje više od trista članova, a “Svetosavski koncert” izvešće prvi omladinski i prvi dečiji ansambl, u pratnji narodnog orkestra KUD-a.

Foto: Promo

Na programu će biti spletovi narodnih igara i pesama iz svih delova Srbije, kako Srpskog nacionalnog folklora, tako i folklora ostalih nacija i kultura. Jer muzika i igra su jezik koji svi razumeju, koji povezuje ljude u kolo i kojim će mladi “Hrebeljanovići” svoju ljubav svesrdno darivati publici 28.01.2018.

Foto: Promo

Karte za koncert većinom su rasprodate, ali će nekolicina biti dostupna na blagajni KC “Rakovica” pola pre početka koncerta. Cena karte je 250 dinara.

#Folklor

#Vidikovac

#koncert

'