AKTUELNO

Uz ova tri trika nikada nećete biti praznog novčanika.

Feng šui se ne odnosi samo na raspored nameštaja i predmeta u domu, već i na naš celokupan odnos prema životu. Kako stručnjaci feng šuia navode, ove tri stvari bi trebalo da omoguće brži i bolji protok novca u Vašoj kući.

1. U onim delovima stana u kojima provodite najviše vremena i u kojima obavljate najčešće poslove koji imaju veze s finansijama, koristite jarke i žive boje. Feng šui majstori uvek naglase „područje novca“ bojama i to zelenom i ljubičastom. Zeleno je boja vitalnosti i rasta, a ljubičasta predstavlja bogatstvo. U kuhinji, nađite mesta za činiju sa grožđem – idealno bi bilo da pomešate belo i crno grožđe, a kad prođe sezona ovog voća zamenite prirodno grožđe nekom lepom replikom u bojenom drvetu ili staklu.

2. Pažljivo rukovanje novcem je glavni savet u feng šui filozofiji. Mnogi od nas imaju naviku da gužvaju novčanice po džepovima ili ostavljaju na raznim mestima po kući. Kad počnete da zapostavljate novac, i on će početi da zapostavlja Vas. Zato vodite računa da su Vam priznanice uvek lepo složene, spakujte kućne račune u lepe koverte ili plastične futrole u živim bojama. Držite ih na levoj strani pisaćeg stola.

3. Novac je vrsta energije, a važno je ne samo da je imamo već i da protiče kroz naš život. Ako nemate dovoljno novca da poklanjate i trošite, sigurno je da možete da poklonite drugima malo svog vremena ili pažnje. Zato svake večeri provedite nekoliko minuta u zahvalnosti za ono što imate i razmišljanju o tome šta biste mogli da poklonite drugima. Bogatstvo nije uvek u tome da dobijemo ili imamo više, već da nađemo i pozitivnu stranu u onome što već imamo. Kako budete osećali veću zahvalnost za ono što imate, tako će u Vaš život priticati više novca ali i osećaja zadovoljstva.

I. P.

#Feng šui

#Novac

#Novčanik

'