AKTUELNO

Dva atraktivna filmska naslova, 'Skver' i 'Neka svetlost uđe', koja su na upravo završenom FEST-u izazvala velku pažnju publike, od 8. marta naći će se na bioskopskim repertoarima širom Srbije, saopštili su danas distributeri.

Ljubitelji filma u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu i Subotici u narednim danima imaće priliku da pogledaju ostvarenje "Skver" dobitnika Zlatne palme u Kanu i nosioca čak šest nagrada Evropske filmske akademije.

Ovo najnovije ostvarenje švedskog reditelja Rubena Ostlunda, koje je zvanično otvorilo ovogodišnji Kustendorf, urnebesna je satira o svetu savremene umetnosti i muzeja koja postavlja pitanja o podeljenosti društva, uzimajući u obzir ličnu odgovornost i humanost.

Simbolično, od 8. marta na repertoarima bioskopa naći će se i romantična komedija "Neka svetlost uđe" sa maestralnom Žilijet Binoš i Žerar Depardjeom, koja će sigurno pobrati simpatije lepšeg pola.

U filmskom delu inspirisanom radom Rolana Barta, francuska oskarovka igra razvedenu majku i slikarku u potrazi za ljubavlju.

Pročitajte još: Danski ‘Šarmer’ najbolji film Glavnog programa Festa

#Film

#Nagrada

#bioskop

'