AKTUELNO

Mocartova Čarobna frula u izvođenju prvaka Narodnog pozorišta Vladimira Andrića - prelomna tačka u njegovoj karijeri.

Prvak Opere Narodnog pozorišta, bariton Vladimir Andrić, u subotu, 26. decembra, obeležiće dve decenije umetničkog rada, izvođenjem Mocartove "Čarobne frule".

- Jubileji su lepa stvar, ali su samo deo normalnog toka, ne mislim da je ovo neka prelomna tačka u karijeri - kaže Andrić - Imao sam sreće da sam izuzetno mlad zaigrao u Narodnom pozorištu, pa

ovaj jubilej slavim dosta rano. Za mnom je već puno ostvarenih uloga i premijera. Lepo je što imam priliku da ga obeležim upravo uz "Čarobnu frulu", koja je ujedno i predstava u kojoj sam otpevao

svoju prvu veliku ulogu. Postoje, naravno i uloge koje Andrić priželjkuje i posle dve decenije.

- Prvo što mi pada na pamet je Rigoleto. Ali ne zaokuplja me toliko misao o nekoj ulozi, koliko ideja o projektima koji bi mi pričinili radost - otkriva popularni bariton.

- Trenutno mi više znači da budem okružen ljudima koji emituju dobru energiju i umeju da se dobro zabave dok muziciramo zajedno, a to ne mora uvek da bude na operskoj sceni. Nedavno sam sa bratom i prijateljem pevao obrade "Bitlsa" na festivalu u Valjevu i napunio sebi baterije za ostatak sezone.

Autor: D. Jovanović

'