AKTUELNO

Ministar Nenad Popović biće Domaćin 58. Sabora trubača u Guči, jednoglasna je odluka Saborskog odbora ove tradicionalne manifestacije koja duže od pola veka okuplja ljubitelje trube i turiste iz celog sveta.

Sabor u Guči će trajati od 9. do 12 avgusta, a ministar Popović će ga otvoriti zajedno sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

Kako je ranije najavljeno Sabor će po tradiciji biti otvoren kod Spomenika trubaču u centru Guče, uz intoniranje himne "Sa Ovčara i Kablara" i podizanje saborske zastave, dok će na glavnoj pozornici na stadionu program trajati tri dana.

U petak, 10. avgusta, planirani su koncert pobednika 57. Sabora, nastup Dejana Petrovića i njegovog "Big benda", kao i tradicionalni ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg Sabora.

Finalno takmičenje najbolje plasiranih seniora iz predtakmičarskih centara biće održano u subotu, 11. avgusta (20.00) , a poslednjeg dana Sabora je takmičenje majstora trube za ovogodišnju titulu "šampion Guče".

Poslednje večeri planirani su i koncerti "šampiona Guče" Ekrema Mamutovića i Saše Krstića, kao i majstora trube Dejana Lazarevićaa i Bobana Markovića. Još nekih detalja o predstojećem Saboru čuće se i u ponedeljak 9.jula na konferenciji za štampu u Muzeju trube u Guči koju održatidomaćin sabora Nenad Popović.

#Guča

#Nenad Popović

#Sabor trubača

'