AKTUELNO

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo već u januaru pokušaće da na Old Traford dovede srpskog reprezentativca iz Fiorentine Nikolu Milenkovića.

Italijanski Skaj piše da je Portugalac označio Milenkovića kao značajno pojačanje u krhkoj odbrani Junajteda koja je ove sezone primila čak 21 gol na 12 utakmica Premijer lige.

U Firenci računaju na veliko obeštećenje, posebno što je predsednik kluba Mario Konjini oktrio da je za srpskog fudbalera već odbio ponudu vrednu 40 miliona evra, i da bi sada transfer mogao da košta najmanje čak 55 miliona.

Fiorentini se ne žuri jer su za 21-godišnjeg defanzivca, koji pokriva pozicije štopera i desnog beka, interesovanje pokazali još Čelsi, Arsenal, madridski Atletiko i Juventus.

Upravo je Murinjo uživo posmatrao Milenkovića u Podgorici u susretu Crne Gore i Srbije (0:2) u Ligi nacija, kao i Sergeja Milinković-Savića i Adama Marušića.

Milenković godinu i po dana nastupa za "ljubičaste" nakon prelaska iz Partizana za 5,1 milion evra i standarni je član startne postave reprezentacije Srbije.

#Sergej Milinković Savić

#Žoze Murinjo

'