AKTUELNO

Doskorašnji trener fudbalera Partizan Zoran Mirković izjavio je da je podneo ostavku zbog, za njega, neprihvatljive situacije u kojoj se klub nalazi.

- Podneo sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim jer sam za 25 godina fudbalske karijere prošao crno-beli put od odanog igrača, do predanog trenera - naveo je Mirković u saopštenju dostavljenom medijima.

Mirković je podneo ostavku posle poraza od Voždovca, drugog vezanog u Superligi Srbije.

- Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne. Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena dela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj - dodao je Mirković.

Uz reči "tako bi bilo lakše Partizanu" izvinio se svima. - Izvinjavam se svima koji su pomislili da je rastanak mogao da bude drugačiji. Možda je i mogao, ali ovo je konačna odluka čoveka, koji beskonačno voli Partizan. Zato molim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju.

Istakao je da "iz sve snage" aplaudira svakom igraču i saradniku.

- Uvek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo. Uvek zajedno, delili smo istu sudbinu kao velike ekipe i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski, nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razume. Želim im svu sreću u nastavku karijera - naveo je Zoran Mirković.

Po rečima Mirkovića, između njega i Partizana "nikada neće stajati barijere".

- Tužan sam što mojim dolaskom nisu rešeni problemi kluba, ali biću najsrećniji čovek na svetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana... One koju pamtim iz igračkih dana - izjavio je Mirković.

#FK Partizan

#Zoran Mirković

'