AKTUELNO

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da ne zna kako su njegovi igrači uspeli da naprave veliki preokret i izbace Barselonu u polufinalu Lige šampiona, posle zaostatka od tri gola iz prve utakmice.

Liverpul se sinoć plasirao u finale Lige šampiona, pošto je na svom terenu pobedio sa 4:0. U prvom meču Barselona je pobedila sa 3:0 i engleskom timu nisu davane velike šanse za prolaz u finale.

- Ako bih morao da opišem ovaj klub, to je veliko srce, a večeras kuca kao ludo. To možete čuti širom sveta - rekao je Klop posle utakmice.

- Cela utakmica je bila previše... Teško je pobediti, ali bez primljenog gola, ne znam kako su to uradili. Ovo nam svima mnogo znači. Ima važnijih stvari na svetu, ali zajedno napraviti ovako emotivnu atmosferu je posebno. Igrači su najzaslužniji. Mešavina potencijala i neverovatnog srca je mešavina koju nikada nisam video. To pokazuje šta je u fudbalu moguće - naveo je Klop.

To je prvi put od 1986. godine, kada je Barselona izbacila Geteburg iz Evropskog kupa, da je jedan tim uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka iz prve polufinalne utakmice i prodje u finale najelitnijeg takmičenja.

- Rekao sam momcima da mislim da je nemoguće, ali pošto su mislili da imaju šansu... Oni su neverovatno psihički jaki. To je neverovatno. Posle sezone koju smo odigrali, utakmica, povreda i sada ovaj trenutak, da izadjete napolje i pitate ko je stavio peni na nas, ne mislim da biste našli mnogo ljudi. Znali smo da je klub mešavina atmosfere, emocija, želje i fudbalskog kvaliteta. Odbaci samo jednu stvar i neće raditi - rekao je Klop.

On je osvojio dve titule u Bundesligi i Kup Nemačke sa Borusijom iz Dortmunda, ali je od 2012. godine u dva navrata izgubio u finalu Lige šampiona, finalu Lige Evropa, u dva Kupa Nemačke i Liga kupu. Prošle sezone Liverpul je izgubio u finalu Lige šampiona od Real Madrida.

- Znam šta ljudi pričaju o meni i porazima u finalima i potpuno su u pravu. Ali, posebna stvar je što smo u finalu. Posle poraza prošle sezone, nismo mogli da dozvolimo da tako ostane, a sada imamo šansu i pokušaćemo da je iskoristimo. Kada sam video igrače u suzama posle utakmice - to je fudbal. Ovaj klub te dotakne, kao da osećaš mnogo više od ostalih u ovakvim trenucima - rekao je nemački trener.

Liverpul će u finalu igrati protiv pobednika večerašnje utakmice Ajaksa i Totenhema. U prvom meču u Londonu, holandski klub pobedio je sa 1:0.

Finale Lige šampiona igra se 1. juna na stadionu Atletiko Madrida.

#Barselona

#Jirgen Klop

#Liverpul

'